Hlavní obsah

Půltucet od Bayernu na odhodlání Schalke nic nezměnil. Na záchranu máme, zní od spoluhráčů Alexe Krále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během jara vstali z mrtvých, po dvou výhrách v řadě fotbalisté Schalke po dlouhých měsících opustili sestupové příčky. V sobotu na půdě Bayernu ale narazili do zdi, v duelu německé ligy dostali šestigólový nářez (6:0). Tým z Gelsenkirchenu, za který odehrál celý zápas reprezentační záložník Alex Král, je dvě kola před koncem na barážové pozici. Naopak Bayern udělal krok k titulu.

Foto: REUTERS/Lukas Barth

Smutný záložník Dominick Drexler ze Schalke, které utrpělo na půdě Bayernu Mnichov šestigólový debakl.

Článek

„Teď musíme porazit doma Frankfurt, potřebujeme nutně tři body. Tohle jsme ale věděli už před Bayernem. Vysoká prohra bolí, ale důležité je, kde budeme po závěrečném kole," prohlásil trenér Schalke Thomas Reis.

Jeho tým spadl na barážovou příčku i kvůli výhře Bochumi nad Augsburgem. Navíc téměř přišel o náskok ve skóre na předposlední Stuttgart. Pokud VfL v neděli porazí Leverkusen, ocitne se Schalke dokonce na sestupovém místě.

„Všichni jsme si byli vědomi, že v Mnichově není velká šance bodovat. Na záchranu určitě máme, doma jsme to v důležitých zápasech ukázali. Máme velkou naději, že vyhrajeme i nad Frankfurtem," prohlásil útočník Marius Bülter, s 11 góly nejlepší střelec Schalke v tomto ročníku bundesligy.

Vzhledem ke statistkám, Schalke si opravdu nemohlo dělat velké naděje, že v Allianz Aréně něco uhraje. Před sobotou tam v posledních dvou utkáních vyfasovalo debakly 0:5 a 0:8. Bayernu nevystřelilo gól pětkrát po sobě, posledních devět ligových duelů prohrálo. „Porážka od Bayernu nás nesrazí. V této sezóně jsme se už museli vypořádali s řadou nezdarů, pokaždé jsme dokázali vstát. Zvládneme to i teď," podotkl záložník Danny Latza.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články