Hlavní obsah

Leverkusen - Bayern 1:3Bayern začal bundesligové jaro vítězstvím v Leverkusenu

Lídr německé fotbalové ligy Bayern Mnichov vstoupil do jarní části vítězstvím 3:1 v Leverkusenu. Po páté výhře za sebou vede neúplnou tabulku o 14 bodů a míří za šestým titulem v řadě.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

James Rodriguéz z Bayernu oslavuje gól proti Leverkusenu.

Článek

Leverkusen neprohrál v předchozích dvanácti bundesligových zápasech, ale síle Bayernu neodolal. Hostům chyběl zraněný polský kanonýr Robert Lewandowski, zastoupily ho však jiné zahraniční opory.

První bundesligový gól v novém roce dal ve 32. minutě Javi Martínez, který se trefil po rohovém kopu Arjena Robbena a sklepnutí Artura Vidala. Na 2:0 zvýšil po necelé hodině hry svým prvním ligovým gólem v sezóně Franck Ribéry po pasu Jamese Rodrígueze.

Dvacet minut před koncem zdramatizoval zápas nejlepší střelec Leverkusenu Kevin Volland, jenž skóroval podesáté v tomto ročníku, ale v samém závěru se ještě blýskl Rodríguez. Kolumbijský záložník hostující z Realu Madrid zamířil z přímého kopu přesně do pravého horního roku branky.

Bayern pokračuje ve skvělé sérii pod trenérem Juppem Heynckesem, který v říjnu nahradil odvolaného Carla Ancelottiho. Po změně na lavičce mnichovský velkoklub vyhrál 16 ze 17 soutěžních utkání.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Leverkusen - Bayern Mnichov 1:3 (70. Volland - 32. Martínez, 59. Ribéry, 90.+1 Rodríguez).

Reklama

Související témata: