Hlavní obsah

Bochum zaplatí za nedohraný zápas s Mönchengladbachem přes dva miliony korun

Německý fotbalový svaz potrestal Bochum pokutou sto tisíc eur (asi 2,4 milionu korun) za incident z utkání 27. kola bundesligy proti Mönchengladbachu. Zápas zůstal nedohrán poté, co v 70. minutě přiletěl z hlediště kelímek a trefil asistenta rozhodčího Christiana Gittelmanna do hlavy. Disciplinární komise následně rozhodla o kontumaci 2:0 ve prospěch hostů.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Ilustzrační foto

Článek

Kromě finančního postihu je nováček soutěže v roční podmínce a při jakémkoliv podobném incidentu mu hrozí uzavření hlediště. Bochum může využít třetinu z pokuty na vylepšení bezpečnostních opatření na stadionu.

Není to jediná pokuta, kterou dvanáctý tým bundesligy obdržel. Dalších 15 tisíc eur (asi 360 tisíc korun) zaplatí za menší incidenty a vhazování předmětů na hrací plochu v jiných utkáních. Bochum také musí začít pracovat na kamerovém systému na tribunách a rovněž zavést na stadionu systém vratných kelímků.

"Klub spolupracuje na odhalování viníků a aktivně se snaží situaci do budoucna zlepšit. Proto jsme v otázce uzavření tribun přistoupili pouze k podmínce," uvedl německý svaz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články