Hlavní obsah

Bylo to parádní gólové představení Kruseho, liboval si po obratu záložník Brém Gebre Selassie

Praha/Brémy

Hattrickem za devět minut otočil útočník Brém Max Kruse zápas v Ingolstadtu. A to v první půli vstřelil ještě jednu branku. Werder si v sobotu připsal další tři body a míří do pohárové Evropy. Celý zápas odehrál český obránce, podle potřeby i záložník, Theodor Gebre Selassie, který si o utkání popovídal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Theodor Gebre Selassie na archivním snímku.

Článek

Gratuluji ke skvělému obratu. Co jste říkal gólovému galapředstavení Maxe Kruseho?

Úžasný! Max má fantastickou střeleckou formu. Při tom do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Dvakrát jsme prohrávali. Penalta, kterou proti nám sudí nařídil, podle mne nebyla. Ale teď už je to jedno. Zachovali jsme chladné nervy a Max pak předvedl neskutečnou střeleckou produktivitu. Nejenže vyrovnal, ale zápas i otočil, takže máme tři body.

Zažil jste takový rychlý hattrick?

U spoluhráče ne. U soupeře ano.

Werderu se v poslední době daří, ode dna tabulky jste vylétli až k pohárové Evropě. Věříte, že už jste zachránění?

Věřím, že ano a teď už se snad budou dít jen pozitivní věci.

Nemrzí tím spíš nepovedený podzim?

Takhle o tom nepřemýšlím. Člověk nikdy neví, co by bylo kdyby... Kdyby nám vyšel začátek sezóny, byl by třeba špatný její závěr. Vezměte si Frankfurt. Na podzim hrál hodně nahoře, na jaře čekal deset zápasů na výhru, klesal, pád zastavil až teď výhrou nad Augsburgem. Nikdy nevíte, kdy vás postihne výsledková krize. Potká skoro každého. Je jen otázkou kdy, a jestli je to lepší během podzimu nebo na jaře.

Z vás už se pomalu stává záložník...

Často hrávám na pravém okraji středové řady, když hrajeme na tři beky, ale v Ingolstadtu jsme se v průběhu zápasu vrátili ke klasickému rozestavení 4 - 4 - 2. Na kraji zálohy se mi to líbí. Víc se dostanu k útočení.

Jak si úspěšnou sérii užíváte s gólmanem Jaroslavem Drobným, který byl v Ingolstadtu na lavičce?

Skvěle. Drobas je pozitivní, výborný pro atmosféru v šatně, ať klubové nebo reprezentační.

Zajdete spolu na večeři nebo na pivo?

Zrovna nedávno jsme byli na večeři s rodinami. Stýkáme se i mimo klub. Bylo by divné, kdybychom jako dva jediní Češi v mužstvu nefungovali spolu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.