Hlavní obsah

Bývalá hvězda Liverpoolu odmítla jet na zápas, Brémy jí napařily pokutu a vyřadily z kádru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehledělo na jméno, zasáhlo nekompromisně, takovou revoltu nemínilo akceptovat. Vedení německého fotbalového klubu Werderu Brémy vyloučilo do konce sezony z kádru záložníka Nabyho Keitu a ještě ho potrestalo tučnou pokutou za to, že odmítl o víkendu odcestovat k bundesligovému zápasu v Leverkusenu, když se dozvěděl, že nebude v základní sestavě.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Werderu Brémy Naby Keita

Článek

„Jako klub nemůžeme Nabyho chování tolerovat,“ zmínil jasně v prohlášení Clemens Fritz, šéf fotbalového oddělení Werderu. „Tímto činem zklamal v napjaté sportovní a personální situaci svůj tým a postavil sám sebe nad mužstvo. Tohle si nemůžeme dovolit,“ dodal.

Keita od rozhodnutí vedení nesmí s áčkem, kde působí i český gólman Jiří Pavlenka, trénovat ani chodit do jeho kabiny. „Potřebujeme se plně soustředit na závěr sezony a jako tým držet pospolu. Proto neexistovalo jiné opatření,“ vysvětlil Fritz.

Guinejský reprezentant přišel do Brém před sezonou z Liverpoolu jako volný hráč. Za slavný anglický klub nastoupil ke 129 soutěžním zápasům, předtím působil v Salcburku a Lipsku. Velkou posilou se ale nestal, i kvůli častým zdravotním problémům naskočil jen do pěti utkání a nasbíral v nich 106 minut.

Devětadvacetiletý Keita má smlouvu s Werderem podle německých médií do roku 2026. Co s ním bude dál, není jasné.

Brémy jsou pět kol před koncem bundesligy dvanácté, na výhru čekají dva měsíce. Náskok na šestnáctou, barážovou příčku mají pětibodový.

Reklama