Hlavní obsah

Daridu bude v Hertě trénovat Schwarz, který skončil v Dynamu Moskva

Novým trenérům fotbalistů Herthy Berlín včetně Vladimíra Daridy byl jmenován Sandro Schwarz, který se rozhodl předčasně skončit v Dynamu Moskva. S klubem, který se udržel v německé lize v baráži s Hamburkem, podepsal třiačtyřicetiletý kouč smlouvu do roku 2024. Na lavičce nahradil Felixe Magatha, který vedl Herthu od poloviny března a po splnění záchranářské mise odešel.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Vladimír Darida (vlevo) z Herthy po baráži s Hamburkem.

Článek

Schwarz trénoval Dynamo od roku 2020. V uplynulém ročníku ruské ligy skončil s týmem třetí, v nedělním finále poháru jeho svěřenci podlehli Spartaku. Před odchodem do Ruska působil v Mohuči, s kterou si v letech 2018 až 2019 vyzkoušel bundesligu.

"Mám velkou chuť podílet se na restartu Herthy, která má za sebou těžké časy. Opravdu se těším, že to prací, nadšením a spoustou energie změním," uvedl Schwarz.

Zatímco jeho krajané Markus Gisdol (Lokomotiv Moskva) a Daniel Farke (FK Krasnodar) opustili trenérské angažmá v Rusku krátce po začátku invaze ruských vojsk na Ukrajinu, Schwarz se rozhodl odejít z Dynama až po sezoně. Odůvodnil to tím, že cítil za klub zodpovědnost.

Reklama

Související témata: