Hlavní obsah

Dortmund - Mönchengladbach 1:0Dortmundu ke zlomení série pomohl vlastňák, Wolfsburg vyhrál pošesté za sebou

Aktualizováno

Fotbalisté Wolfsburgu porazili Hamburk 2:0 a v německé lize si připsali šestou výhru v řadě. Na lídra tabulky Bayern Mnichov z druhého místa ztrácejí čtyři body. Dortmund ukončil sérii sedmi bundesligových zápasů bez výhry, když doma porazil Mönchengladbach 1:0 málovídaným vlastním gólem Kramera.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z vlastního gólu, který si vstřelil záložník Mönchengladbachu Christoph Kramer.

Článek

Obě branky Wolfsburgu zařídil belgický reprezentant De Bruyne. Nejprve jeho střelu po signálu při rohovém kopu tečoval Olič za záda českého brankáře Jaroslava Drobného. Ve druhé půli Hamburk nevyužil přímý kop, následoval brejk domácích a De Bruyne našel Hunta, pro kterého už nebyl problém překonat Drobného podruhé.

Hamburk, v jehož sestavě chyběl Petr Jiráček, tak zůstává v pásmu sestupu.

Z něj naopak unikl Dortmund, který poprvé od poloviny září bodoval naplno a ukončil sérii sedmi zápasů, v nichž získal jediný bod. Soupeře z Mönchengladbachu doma naprosto přehrál a nedovolil mu jedinou střelu na branku, ale sám se trápil v zakončení.

Z 22 střel se domácí Borussia prosadila jen jednou, a to jí musel ještě pomoci vlastním gólem soupeř. Německý reprezentant Kramer předvedl nepochopitelný zkrat a téměř z poloviny hřiště nepovedenou malou domů přeloboval vlastního brankáře.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Wolfsburg - Hamburk 2:0 (27. Olič, 63. Hunt)
Dortmund - Mönchengladbach 1:0 (58. vlastní Kramer).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.