Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Freiburg je štika soutěže! Co se děje s Bayernem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leverkusen a Bayern mají společný problém – špatnou defenzivu. Hoffenheim šlape, Pavel Kadeřábek dal gól a bylo vidět, jak si českého fotbalisty spoluhráči cení. Čelo soutěze opanuje velké překvapení Union Berlín. Nejen těmito tématy se ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz nazvaném Echo bundesligy zabývá expert František Straka.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Bayernu Mnichov zatím hledají formu

Článek

„Všichni tipovali, že nás čeká liga jen o Bayernu, ale ten teď uhrál jen tři remízy po sobě. Je mnoho otázek, co se s týmem děje. Vládne absolutní nespokojenost, sezonu si představovali úplně jinak. Jsou otazníky nad trenérem Nagelsmannem. Existují indicie, že to uvnitř mužstva neklape. Hráči na lavičce jsou hodně nespokojení, jen vzpomeňme, co se dělo kolem Saného.

Na samotné hře se ale nic moc nezměnilo, Bayern v zápasech stále hodně dominuje. Při poslední remíze se Stuttgartem 2:2 to byla hra na jednu bránu. Problém je, že se vytrácí enormní efektivita. I u hráčů jako Mané, Gnabry nebo Musiala. Všichni si říkali, že zapomenou na Lewandowského, že mají ofenzivu bez hroťáka a jsou tak více nevypočitatelní. Jenže Lewandowski dokázal šance proměnit. Borce, který dá 40 gólů za sezonu, těžko nahradíte.

Nagelsmann by měl být agresivnější a umět bouchnout do stolu. Také už dva roky ale tvrdím, že v Bayernu je slabá a zranitelná defenziva. Možná to je i psychická záležitost.

Foto: ČTK/AP

Trenér Bayernu Mnichov Julian Nagelsmann v duelu proti Stuttgartu.

Na čele bundesligy tak máme Union Berlín a Freiburg. Je to lepší, než aby soutěž měla jeden mančaft, který vládne, a hraje se jen o to, kdo bude za ním. Freiburg mě neudivuje, už loni hrál výborně. Největší překvapení je historické umístění Unionu. V Berlíně a hlavně na Herthě koukají.

Pak máme však jeden velký problém jménem Leverkusen. Předposlední místo po šesti zápasech. Tým na mě působí zabrzděně. Překvapilo mě, že po vyrovnávajícím gólu Patrika Schicka s Herthou místo toho, aby celá lavička slavila, všichni jen seděli. Je otázka, zda má kouč Seoane sílu, aby mančaft znovu nakopnul.

Adam Hložek se snažil odevzdat vše, co v něm je. Opakovaně říkám, že potřebuje čas, aby si zvykl na německé tempo. Ve Spartě ho zdobila hra jeden na jednoho. Teď má v mnoha případech šanci se ukázat, ale balonu se zbytečně zbavuje. U Patrika Schicka jsem rád, že dal gól, ale další tutovky neproměnil.

Kritiku si v Leverkusenu zaslouží zejména defenziva. Je absolutně průměrná. Pokud se nezlepší, tým zůstane dole.

Pozitivní byl naopak výkon Hoffenheimu a Pavla Kadeřábka. Je to absolutně pozitivní element, na hřišti nechá vše a vždy se mu to vyplatí. Teď dal gól a všichni na něj naskákali. Je ve správném klubu se správným trenérem.

Foto: tsg-hoffenheim.de

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu právě vstřelil gól Mohuči.

Hoffenheim má v dalším kole Freiburg a čekám velice vyrovnaný zápas. Freiburg je často nedoceněný, ale ukazuje se jako štika ligy. Přesto si myslím, že Hoffenheim je momentálně kvalitnější, líbí se mi jejich kolektivní hra, všichni makají jeden za druhého. Fotbalem se baví a proto jsou čtvrtí v tabulce."

Reklama

Související témata: