Hlavní obsah

Osm gólů za poločas: Darmstadt jako Zlín, Kane se trefil z více než padesáti metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darmstadt dopadl v německé fotbalové bundeslize jako minulý týden Zlín. Od Bayernu dostal stejně Ševci od Mladé Boleslavi osm gólů za poločas a odjel z Mnichova s nakládačkou 0:8. Co víc, kanonádu favorita ozdobil úžasný gól Harryho Kanea, jenž se trefil z vlastní poloviny z více než padesáti metrů. „Říkal jsem si, že vedeme o čtyři nebo pět gólů, tak proč to nezkusit,“ líčil anglický šutér, který v zápase zaznamenal hattrick.

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Radost fotbalitů Bayernu Mnichov v utkání proti Darmstadtu.

Článek

První půle se vyvíjela překvapivě a divoce. Skončila bez branek, Bayern přišel už ve 4. minutě o vyloučeného Joshuu Kimmicha a z Darmstadtu viděli červenou kartu dokonce dva hráči, v 21. minutě Klaus Gjasula a v 41. minutě Matej Maglica. Bavoři využili po změně stran početní výhodu naprosto drtivě.

„Nezažil jsem, aby utkání po bezbrankovém poločase skončilo 0:8. Ale Bayern byl zdaleka nejlepším soupeřem, proti kterému jsem kdy hrál. Do závěrečného hvizdu měl hlad po gólech,“ přiznal gólman poražených Marcel Schuhen. „Klobouk dolů za první poločase, kdy jsme dokonce mohli jít do vedení. Ale v oslabení tu pro nás bylo brutálně těžké obstát,“ doplnil záložník Darmstadtu Tobias Kempe.

Z gólové show Bayernu jednoznačně vyčnívala trefa Kanea na 5:0. Anglický reprezentant přebral v 69. minutě na vlastní polovině míč, rozhlédl se a pak ho poslal na bránu Darmstadtu. Gólman Schuhen sprintoval zpět marně, nestihl to. Úžasná branka byla na světě, připomněla například podobně krásný zásah českého útočníka Patrika Schicka na mistrovství Evropy proti Skotsku. „Viděl jsem, že brankář se nachází v komickém postavení,“ zmínil Kane.

„Skvělý gól. Mluvili jsme před zápasem o tom, že jejich brankář stojí ofenzivně a zapojuje se hry, když mají míč. Proto jsme se po zisku hned dívali nahoru. Harry to zvládl parádně,“ ocenil parťáka Kimmich.

Kane odstartoval angažmá v Bayernu velmi nadějně. Potvrzuje, jak produktivní je. V devíti bundesligových zápasech vstřelil dvanáct gólů, dvě branky přidal ve třech duelech Ligy mistrů. V obou soutěžích přidal dohromady i sedm asistencí. „Góly pomáhají každému útočníkovi v adaptaci v novém klub, týmu, městě. Víc než cokoliv jiného,“ uvedl trenér Bayernu Thomas Tuchel.

Bayern se radoval i z návratu brankáře Manuela Neuera, jenž po zlomenině nohy chytal poprvé po jedenácti měsících od loňského mistrovství světa. „Byl jsem opravdu šťastný, že jsem zase mohl být zpátky tady na hřišti s týmem před vlastními fanoušky. Při rekonvalescenci jsem byl nahoře i dole, ale vždycky jsem měl chuť se vrátit. Pořád jsem ambiciózní,“ prohlásil sedmatřicetiletý gólman mnichovského klubu.

Reklama