Hlavní obsah

Fenin snil o Euru, teď se chce dostat na mistrovství světa 2014

Bývalý český reprezentant Martin Fenin, který se na jaře vrátil k fotbalu po těžkém úrazu hlavy a léčení depresí, snil o účasti na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Hráč německé druholigové Energie Chotěbuz to řekl v rozhovoru listu Lausitzer Rundschau. Nyní chce udělat vše pro to, aby si zahrál na světovém šampionátu v roce 2014.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Fenin na tréninku Chotěbuzi.

Článek

"Mistrovství Evropy bylo mým snem," uvedl pětadvacetiletý útočník, který byl sice členem reprezentačního výběru na Euru před čtyřmi roky, na hřiště se ale nedostal. "Tentokrát jsem chtěl bezpodmínečně hrát," dodal bývalý hráč Teplic a Eintrachtu Frankfurt.

Místo toho ale přišel na podzim vážný úraz hlavy s krvácením do mozku, po němž Fenin přiznal, že se dlouhodobě potýká s depresemi. Na čas proto přerušil kariéru, aby se vyléčil.

"Můžu si za to sám, že to všechno takhle dopadlo. Stále jsem ze sebe zklamaný," prohlásil.

Nyní má před sebou nový cíl - dostat na světový šampionát v Brazílii za dva roky. "Bude to dlouhá cesta, ale já jsem ctižádostivý a chci to určitě dokázat," uvedl někdejší vicemistr světa do 20 let, který za reprezentační A-tým odehrál 16 zápasů a vstřelil tři góly.

Reklama

Související témata: