Hlavní obsah

Bayern - Augsburg 5:3Fotbalisté Bayernu Mnichov si po postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů s chutí zastříleli

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov po postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů ovládli ve 24. kole německé ligy přestřelku s Augsburgem a po výhře 5:3 si upevnili vedení v soutěži. V čele pořadí šel bavorský velkoklub do dvoubodového trháku, protože druhý Dortmund jen remizoval ve vestfálském derby s domácím Schalke 2:2. Na třetí místo před Union Berlín, který bude hrát až v neděli, se posunulo Lipsko po jasném domácím vítězství 3:0 nad Mönchengladbachem.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalista Bayernu Eric Maxim Choupo-Moting se raduje z gólu

Článek

Augsburg šel na hřišti lídra do vedení už ve třetí minutě, ale favorit do přestávky otočil skóre čtyřmi góly. Dva dal francouzský krajní obránce Pavard, který ve 150. utkání v bundeslize zažil první dvoubrankový zápas. Po změně stran přidal z penalty druhý gól také hostující Berisha a snížil na 2:4, ale favorit znovu odskočil a výhru si pohlídal.

Dortmund, který v týdnu vypadl z Ligy mistrů, neuspěl v domácí soutěži po osmi výhrách. Hosté dvakrát vedli, ale v 79. minutě rozhodl o dělbě bodů hlavičkou Karaman. Za Schalke odehrál celý zápas reprezentant Král a klubu z Gelsenkirchenu stačil bon k posunu na předposlední místo.

Lipsko se naladilo na odvetu osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem City. Góly padaly až po změně stran a až poté, co Blaswich chytil penaltu hostujícího Pléy. Vzápětí poslal domácí do vedení Werner střelou o břevno, Forsberg poté na rozdíl od soupeře využil výhodu pokutového kopu a prosadil se ve čtvrtém utkání za sebou. Výsledek zpečetil Gvardiol.

Až ve druhém poločase se měnilo skóre i ve Frankfurtu. Šestý tým tabulky doma jen remizoval 1:1 se sestupem ohroženým Stuttgartem. Eintracht neudržel vedení a před středeční odvetou osmifinále LM s Neapolí v lize nevyhrál potřetí za sebou.

Mohuč po čtyřech výhrách za sebou hrála 1:1 v Berlíně s Herthou, která se udržela o bod před Stuttgartem na posledním místě v tabulce, jež dává jistotu záchrany. Hosté brzy prohrávali a bod sedmému týmu ligy zařídil druhou brankou od příchodu ze Štrasburku Ajorque.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Bayern Mnichov - Augsburg 5:3 (19. a 35. Pavard, 15. Cancelo, 45. Sané, 74. Davies - 3. a 60. z pen. Berisha, 90.+3 Cardona)
Eintracht Frankfurt - Stuttgart 1:1 (55. Rode - 75. Silas)
Hertha Berlín - Mohuč 1:1 (18. Ngankam - 57. Ajorque)
Lipsko - Mönchengladbach 3:0 (57. Werner, 71. Frosberg z pen., 80. Gvardiol),
Schalke - Dortmund 2:2 (50. Bülter, 79. Karaman - 38. Schlotterbeck, 60. Guerreiro)

Reklama

Související témata: