Hlavní obsah

Brémy - Lipsko 1:2Fotbalisté Bayernu si další výhrou upevnili první místo v tabulce

Fotbalisté Bayernu Mnichov v 15. kole německé ligy porazili 2:0 Schalke a šestou bundesligovou výhrou v řadě si upevnili vedení v tabulce. Před Lipskem, které se na druhé místo posunulo po vítězství 2:1 v Brémách, vedou o šest bodů.

Foto: Sport.cz

Jiří Pavlenka v brance Werderu Brémy.

Článek

Bayern bez problémů potvrdil roli favorita a odsoudil celek z Gelsenkirchenu, za které odehrál celý zápas český záložník Král, k přezimování na posledním místě. Schalke dělí od příček zaručujících záchranu pět bodů.

O desátém soutěžním vítězství Bayernu za sebou rozhodli v prvním poločase Gnabry a po přestávce Choupo-Moting, který opět prokázal střeleckou formu. V posledních devíti zápasech dal deset branek.

Českého reprezentanta Jiřího Pavlenku v brance domácích Brém překonali v 13. minutě Silva a v 70. minutě Schlager a Lipsko díky nim natáhlo sérii bez porážky na sedm zápasů. Za Werder po necelé hodině hry vyrovnal Gross.

Bayern vede tabulku se ziskem 34 bodů, druhé Lipsko jich má na kontě 28. Za nimi jsou shodně s 27 body třetí Union Berlín a čtvrtý Freiburg, které čeká v nedělí vzájemný zápas.

Leverkusen si doma poradil 2:0 se Stuttgartem a po třetím vítězství v řadě si polepšil si na 11. příčku. Z českých útočníků za Bayer nastoupil ve druhé půli pouze Adam Hložek. Patrik Schick je stále zraněný.

Jen o skóre před Leverkusenem je Hoffenheim, který podlehl 1:2 Wolfsburgu a utrpěl třetí porážku za sebou. Pavel Kadeřábek si zahrál od 82. minuty.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Augsburg - Bochum 0:1 (58. Antwi-Adjei)
Brémy - Lipsko 1:2 (57. Gross - 13. Silva, 70. Schlager)
Hertha Berlín - Kolín nad Rýnem 2:0 (9. Kanga, 54. Richter)
Hoffenheim - Wolfsburg 1:2 (42. Baumgartner - 45.+5 vlastní Kabak, 56. Baku)
Leverkusen - Stuttgart 2:0 (30. Diaby, 82. Tah),
Schalke - Bayern Mnichov 0:2 (38. Gnabry, 52. Choupo-Moting)

Reklama

Související témata: