Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Pět hráčů, kteří vrátili lesk Bayernu. Ale také výhružky, co do sportu nepatří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bídná forma Leverkusenu nebere konce, nakopnutí může příjt v Lize mistrů nebo v dalším kole pro lídrovi tabulky. Expert František Straka se ve svém komentáři Echo bundesligy pro Sport.cz dále zabývá také nalezeným Bayernem nebo výhružkami, kterým čelí hvězdička z Dortmundu.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters, Profimedia.cz

Fotbalisté Bayernu se radují z branky

Článek

„Headlinem kola je stoprocentně výhra Bayernu 6:2 nad Mohučí. Galapředstavení, fantastický fotbal nejen ze strany domácích. Hodně se teď rozebírá, jaké mají zlepšené výkony Bayernu příčiny. Je tam zhruba pět bodů, respektive hráčů.

Zaprvé zlepšená obrana, Matthijs de Ligt a Dayot Upamecano se stali lídry, dávají týmu jistotu a ve správný moment dokáží pomoct přečíslit soupeře v útoku. Druhým bodem je mladý Jamal Musiala. Z toho kluka roste obrovská osobnost.

Pak Serge Gnabry, jenž začíná nabírat formu jako před rokem. Důležitý je také útočník Eric Maxim Choupo-Moting. Dnes už se tolik nemluví o tom, že by Bayern potřeboval Lewandowského, ale má novou výraznou osobnost. Moting hraje velice dobře a je týmu oblíbený.

Z uplynulého kola musíme také zmínit další ztrátu Leverkusenu, situace se stále přiostřuje, jsou třetí od konce. Očekávání bylo obrovské, ale nakonec se nachází v začarovaném kruhu. Xabi Alonso chce mančaft podepsat pod svoji ruku, jenže zatím se to nedaří. Osobně nevidím žádné velké změny, tým stojí na místě a není vidět žádný progres.

Důležité bude, aby Leverkusen dohrál nějak podzim. Pak bude muset Alonso sáhnout do kádru, změnit rozestavení, prostě udělat cokoliv. Musí se zlepšit obrana, situace kolem individuálních chyb se vůbec nemění.

Leverkusen může nakopnout Liga mistrů

První příčku uhájil Union Berlín, utkání s Mönchengladbachem rozhodl ale až v čase 90+7. Ukazuje to jeho obrovskou sílu, obrovské překvapení pokračuje dál. Další kolo jede právě na Leverkusen a očekávám, že tým s Patrikem Schickem a Adamem Hložkem zabere, nemá co ztratit.

Bayer si bude muset dát pozor na rozestavení 3-5-2, které Unionu sedí. Důležité však je, aby se probrali lídři včetně Schicka. Myslím, že nezdary jsou hlavně kvůli špatné psychice. Mezi fanoušky je cítit nevole, zlepšení nepřichází.

Leverkusen hraje ještě Ligu mistrů s Bruggami, které už mají jistý postup. Myslím, že zápas zvládnout a nakopne je to i do ligy. Hodně se řeší, jak jsou na tom hráči se silami. Zápasů je hodně, ale možná v této chvíli lepší, že se nemohou nad ničím dlouho pozastavovat.

Výhružné dopisy do sportu nepatří

Další gigant Dortmund vyhrál na Frankfurtu, který měl obrovské šance. Hodně se diskutuje o neodpískané penaltě pro domácí, hostující Adeyemi dostal dokonce výhružné dopisy od fanoušků, že si na něj počkají a podají mu to se vším všudy. Podle mě je něco takové nepřípustné, stále je to jen sport. Spílají i rozhodčímu, který měl nejen na tuto situaci reagovat.

Zmiňme také gólmana Tomáše Koubka, jenž se vrátil v posledních kolech do brány Augsburgu. Chytá velice dobře, i přes prohru měl další vynikající zákroky. Ukazuje svou kvalitu a má na to, aby nastupoval pravidelně.

V klubu jsou rozumně střízliví a nemyslí si, že budou hrát v horní polovině tabulky. Momentálně je Augsburg třináctý, na barážové pásmo má náskok pěti bodů. Očekávám, že bude nakonec kolem desáté příčky.

V bundeslize jsou do konce podzimu poslední tři kola, Union má na čele bod náskok před Bayernem a dva před Freiburgem. Hodně napoví zmíněné klání v Leverkusenu, ale myslím, že Bayern půjde do čela.

V Unionu ještě není taková vyzrálost, tlak je čím dál větší. První příčka strašně svazuje. Ve hře je devět bodů a podzim ovládnou nakonec Mnichované.“

Reklama

Související témata: