Hlavní obsah

Brémy - Schalke 3:0Gebre Selassie dal gól a Brémy vyhrály nad Schalke. Hoffenheim si vyšlápl na Bayern

Brémy/Praha

Český obránce Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie vstřelil gól do sítě Schalke a pomohl svému týmu k výhře v úterním bundesligovém utkání. Brémy nakonec vyhrály 3:0. Dařilo se i dalším domácím týmům - tři body bral Hoffenheim, který vyhrál nad Bayernem 1:0, Dortmund i Kolín nad Rýnem.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Střelec TSG Hoffenheim Andrej Kramarič střílí na branku Bayernu v utkání bundesligy.

Článek
Fotogalerie

Hoffenheim potvrdil, že prožívá skvělou sezónu a doma si vyšlápl na úřadující mistry - Bayern Mnichov. Náhradního gólmana Svena Ulreicha překonal v 21. minutě prudkou ranou Andrej Kramarič. Český reprezentant Pavel Kadeřábek ještě není po zranění fit a tak nebyl k utkání nominován. Bayern tak v této sezóně uhrál s Hoffenheimem jen bod, v Mnichově skončil zápas nerozhodně 1:1.

To Kadeřábkův konkurent na místo v obraně národního týmu, Theodor Gebre Selassie vstřelil vedoucí gól Brém v duelu proti Schalke, když hlavou poslal do sítě střílený centr Zlatka Junuzoviče. Werder pak přidal i další dvě branky a vyhrál 3:0.

Stejným výsledkem, tedy 3:0, zvítězil na domácím hřišti Dortmund. Ten si poradil s Hamburkem. Na vedoucí trefu Castra z první půle navázali po přestávce gólově Japonec Kagawa a v nastavení bombarďák Aubemeyang. Gabonský kanonýr 25. bundesligovou trefou v ročníku předstihl v čele tabulky střelců Roberta Lewandowského z Bayernu. Kolín nad Rýnem doma vyhrál nad Frankfurtem.

Německá fotbalová liga - 27. kolo
Brémy - Schalke 3:0 (24. Gebre Selassie, 76. Kruse z pen., 80. Eggestein)
Dortmund - Hamburk 3:0 (13. Castro, 81. Kagawa, 90.+3 Aubameyang)
Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:0 (21. Kramarič)
Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 1:0 (53. Jojič).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.