Hlavní obsah

Gól z 65 metrů! Nevídaná minela gólmana Dortmundu odstartovala koncert Bayernu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sobotní večer v mnichovské Allianz aréně jen tak nezapomene. Brankář Dortmundu Gregor Kobel se nevídanou chybou podepsal pod porážku 2:4 na půdě Bayernu, který vedl nový trenér Thomas Tuchel. Jeho tým díky triumfu sesadil Borussii z pozice lídra německé fotbalové ligy.

Foto: AP/Matthias Schrader

Obránce Bayernu Mnichov Dayot Upamecano slaví svoji kuriózní trefu v ligovém duelu německé ligy proti Dortmundu.

Článek

Co přesně se v Mnichově odehrálo? Běžela třináctá minuta, francouzský obránce Bayernu Upamecano z hloubi vlastní poloviny vyslal pas na Saného. Byl sice dlouhý, přesto pro sichr k míči před šestnáctku vystartoval Kobel. Napřáhl pravačkou, aby balon odkopl do bezpečí. Jenže nepochopitelně promáchl a míč se dokutálel do sítě. Ještě než protnul brankovou čáru, 25letý Švýcar se chytil za hlavu. A s ním kompletní tým Borussie včetně jejích fanoušků.

„Jsme jenom lidé, nikdo Gregorovi nic nevyčítal," řekl po utkání kapitán Borussie Marco Reus. „Pochopitelně, takový moment vás poznamená. Navíc jsme brzy dostali druhý gól, kdy jsme nechali Müllera volného při rohovém kopu. Přitom každý ví, jak je chytrý, dokáže si najít správné místo. Naše sebevědomí šlo hodně dolů, pak už bylo složité se do utkání vrátit," dodal 33letý německý reprezentant.

To také Dortmund nesvedl. Ve 23. minutě inkasoval potřetí, kdy se trefil zblízka opět Müller, krátce po přestávce zvyšoval už na 4:0 Coman. Bayern potom ubral plyn, dovolil hostům snížit. „Po třiadvaceti minutách bylo po zápase. Porážka hodně bolí," povzdechl si kouč Edin Teržič.

Vítězná premiéra nového trenéra Bayernu Thomase Tuchela
„Lepší premiéru jsem si nedovedl představit. Začali jsme ale velmi nervózně, ztráceli jsme příliš mnoho míčů. Na nohy nás postavil šťastný první gól, potom jsme už na hřišti vládli. Stále je ale co zlepšovat. Změna trenéra vždy přináší do týmu neklid, obě strany si na sebe musejí zvykat. Nejdůležitější je, že jsme vyhráli. Vedeme ligu, což nám dodá klid a sebevědomí.“

„O poločase byla v šatně bouřka, trenér nás zpucoval. Štvalo ho, jak jsme se chovali v některých situacích," podotkl Reus. „Sice jsme ve druhém poločase snížili, ale Bayern zahrál výborně, mohl nám dát víc gólů. Zkrátka, nebyl to náš večer," doplnil Reus.

Dortmund chtěl udělat v Allianz aréně klíčový krok k titulu. Ve šlágru mu měl pomoct právě Kobel, který se vrátil mezi tyče po měsíční pauze, kdy léčil zranění. Při návratu se však podepsal pod těžkou porážku. Borussia ztrácí nyní na Bayern dva body. „Jedeme dál, třeba Bayern klopýtne a my se vrátíme na první místo," pronesl kapitán Dortmundu, který v Mnichově prohrál podeváté v řadě.

Reklama