Hlavní obsah

Guardiola se pokusil uklidnit fanoušky. Z Bayernu neudělám Barcelonu, slíbil

Portland

Příznivci mnichovského Bayernu mohou zůstat v klidu. Obavy z toho, že se kouč Pep Guardiola snaží německým šampiónům vnutit katalánský styl, rozprášil sám třiačtyřicetiletý trenér. Úspěšný kouč se podle svých slov stále učí a snaží se porozumět schopnostem svých svěřenců. I proto údajně nehrozí, že se z Bayernu stane další Barcelona.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Pep Guardiola udílí pokyny brazilskému obránci Rafinhovi.

Článek

Guardiola je typickým zastáncem herního stylu tiki-taka a jako každý jiný rodák z Katalánska klade velký důraz na práci s míčem. Odpůrci ho viní z nudné hry, obléhání pokutového území často přirovnávají k házené.

Právě kvůli tomu se už v minulé sezóně rozpoutala debata o tom, že Guardila ničí německou přímočarost a úspěšný Bayern mění na „neškodnou" Barcelonu.

Španělský kouč ale podobné zvěsti odmítá. „Nemůžu to hrát tak, jak chci já. Vždycky se musím přizpůsobit svým hráčům. Samozřejmě mám nápady, ale ještě než se bavíme o taktice, je důležité zmínit jednotlivé dovednosti hráčů," uvedl Guardiola na předsezónním turné po USA.

Pep Guardiola se nesnaží změnit mentalitu svých svěřenců. „Analyzuji jejich talent, umění a snažím se s každým fotbalistou mluvit o tom, co je pro něj, ale i celý tým, nejlepší. Musím se přizpůsobit. Nejsem tu proto, abych měnil mentalitu Bayernu Mnichov. Snažím se jí porozumět a ještě posunout dále," dodal trenér, který v minulé sezóně vyhrál s Bayernem bundesligu, Německý pohár, Superpohár a MS klubů. V Lize mistrů Bavořané nestačili v semifinále na pozdějšího vítěze Real Madrid.

Reklama

Související témata: