Hlavní obsah

Haller dal při druhém startu za Dortmund po léčbě rakoviny varlat hattrick

Fotbalista Dortmundu Sébastien Haller ozdobil hattrickem svůj teprve druhý start v dresu Borussie po ukončení léčby rakoviny varlat. Osmadvacetiletý útočník Pobřeží slonoviny, jenž se teprve na začátku ledna vrátil k tréninku po listopadové druhé operaci, nastřílel na soustředění v Marbelle tři branky v rozmezí sedmi minut a 32 sekund v přípravném duelu s Basilejí.

Foto: Carl Recine, Reuters

Sebastien Haller v dresu Pobřeží slonoviny a Angličan Tyrone Mings (vlevo) při loňském březnovém utkání ve Wembley.

Článek

Haller nejprve v 81. minutě proměnil pokutový kop a premiérovou trefu za Dortmund bouřlivě oslavil se spoluhráči. Další trefu přidal v 86. minutě po centru a třetí o dvě minuty později po rohovém kopu. Dortmund duel vyhrál 6:0.

Francouzský rodák do vestfálského klubu přestoupil vloni v létě z Ajaxu Amsterodam jako náhrada za kanonýra Erlinga Haalanda, jenž odešel do Manchesteru City. Už dva týdny po přestupu ale na předsezonním přípravném kempu ve Švýcarsku mu lékaři diagnostikovali nádor poté, co se necítil dobře při tréninku. V červenci Haller absolvoval první operaci a chemoterapii. Koncem října už si při rekonvalescenci individuálně zatrénoval s Ajaxem, ale následující měsíc se musel podrobit druhé operaci.

Premiéru v dresu Borussie si odbyl až tento týden, kdy v Marbelle nastoupil jako střídající hráč v závěru úterního přípravného duelu s Fortunou Düsseldorf.

Reklama