Hlavní obsah

Hrozba pro Bayern. Vyhrál, na body to stačit nemusí

Kuriózní situace. Skoro jako odněkud z venkovské fotbalové bitvy. Ale přihodila se věhlasném Bayernu, který může přijít o body přesto, že vyhrál 4:1 ve Freiburgu. Po chybném střídání hrál chviličku ve dvanácti. Co víc. Mnichovskému velkoklubu tak může hrozit i kontumace zmíněného utkání.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Marcel Sabitzer z Bayernu se raduje z gólu.

Článek

Bayern hrál ještě v 73. minutě ve Freiburgu nerozhodně 1:1 a hrozila mu třetí ztráta z posledních čtyř zápasů. Nakonec ale rozhodly trefy Gnabryho a Comana, kteří zastoupili vystřídaného kanonýra Lewandowského.

V závěru se prosadil ještě Sabitzer, který byl v 85. minutě při dvojitém střídání aktérem bizarní situace. Místo jeho spoluhráče Süleho totiž nikdo neodešel ze hřiště a Bayern hrál zhruba 20 vteřin se 12 hráči.

Sudí Christian Dingert následně hru na několik minut přerušil a řešil situaci s oběma lavičkami. Podle agentury SID může za takové porušení pravidel následovat v krajním případě až kontumace zápasu. Podle slov sportovního ředitele Jochena Saiera se Freiburg teprve rozhodne, zda podá oficiální stížnost.

Freiburg navzdory porážce udržel páté místo, Hoffenheim totiž nezvládl domácí duel s Bochumí. Nováčkovi zařídil cenné tři body dvěma brankami japonský reprezentant Asano. Bayern je suverénně první.

Reklama

Související témata: