Hlavní obsah

Hvězdy, mějte se na pozoru. Bayern kupuje velký španělský talent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled žádný bombový přestup, ale vyhlídka do budoucnosti. Bayern Mnichov získal od nadcházejícího léta do svých řad talentovaného dvaadvacetiletého záložníka Bryana Zaragozu. Španělský reprezentant byl měl bavorský velkoklub vyjít na 13 až 15 milionů eur, což je pro Granadu, jejíž dres Zaragoza aktuálně obléká, historický přestupový rekord.

Foto: Profimedia.cz

Křídelník Granady Brayn Zaragoza bude od léta hráčem Bayernu Mnichov.

Článek

Udržet si takový talent se pro Granadu zdálo jako nemožná mise. Jako ideální nabídka pro všechny strany se ukázala ta z Německa. Podle španělských médií získal Bayern jednu z nejzářivějších hvězd španělského fotbalu. Mladík podepsal smlouvu na pět let s účinností od nadcházejícího léta.

„Je výbušný, velice rychlý a mimořádně hbitý záložník, který může hrát na obou stranách. Nepředvídatelný, umí skórovat a je velmi dobrý ve hře jeden na jednoho. Rozšíří naše útočné možnosti. Přejeme mu hodně štěstí do zbytku sezony s Granadou a těšíme se, že se k nám připojí,“ chválil novou akvizici sportovní ředitel Bayernu Christoph Freund v oficiálním prohlášení.

Sám hráč podle webu Marca požadoval setrvání v Granadě do konce aktuálního ročníku, prý to při jednáních označil za nezbytnou podmínku jako projev vděčnosti a úcty k týmu, který nechtěl opustit uprostřed sezony. Teď má tedy čas, aby zlepšil svá čísla a statistiky, aby byl hrozbou pro Serge Gnabryho, Kingleyho Comana či Leroye Saného.

Zaragoza zatím odehrál za Granadu 51 soutěžních zápasů, v nichž dal deset gólů a v minulém ročníku jí pomohl k postupu do první ligy. V říjnu se dočkal i debutu ve španělském národním týmu, za reprezentaci nastoupil v kvalifikaci na EURO 2024 proti Skotsku.

Než se přesune do týmu, který je zvyklý získávat jednu trofej za druhou, má před sebou ještě jeden obrovský úkol. Chce pomoci aktuálně předposlední Granadě k záchraně mezi španělskou elitou. Pak se dlouho opomíjený a přehlížený rodák z Málagy definitivně přesune za svým fotbalovým snem.

Reklama