Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Schick je fit. Změní kvůli tomu Alonso rozestavení?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patrik Schick je zřejmě definitivně zpátky, a proto je téma nového Echa bundesligy jasné. Expert David Jarolím detailně rozebírá jak šlágr Leverkusenu s Dortmundem (1:1), tak možnou změnu rozestavení, ke které by mohl Xabi Alonso s návratem českého útočníka sáhnout. Řeč došla i na odložený zápas Bayernu, sympatický projev nováčka nebo utkání, na které se moc koukat nedalo.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick si hned při svém návratu na trávník zapsal gólovou asistenci

Článek

Leverkusen navázal na výborné výkony, celý zápas dominoval, až mě to překvapilo. Naopak se mi nelíbil Dortmund, který byl donucený hrát z hlubokého bloku. Měli sice pevnou defenzivu a byli kompaktní, ale zklamaly mě rychlé ztráty. Mají vpředu opravdu kvalitní hráče, ale nebyli schopní se dostat do přechodu a podržet balon. Leverkusen první poločas zas tolik šancí neměl, každopádně byl lepší.

Paradoxně však prohrávali, neuznali jim gól kvůli ofsajdu a museli dohánět. Rozhodl příchod Patrika Schicka. Očekával jsem, že v pozici uvnitř vápna bude střílet, ale zachoval klidnou hlavu, viděl spoluhráče a Boniface uklízel do prázdné brány. Musím také vyzdvihnout přihrávku na Patrika, kterou adresoval po vyvezení míče Odilon Kossounou. Celkově krásná akce.

Tím, že Patrik naskočil do druhého zápasu po sobě, by měl být stoprocentně fit. Logicky mu chybí herní praxe. Důležité je, že se trefil ve čtvrtek v evropských pohárech, o víkendu bylo 80 procent gólu jeho. Bude dostávat další a další minuty. V německých médiích jsem dokonce četl, zda nezmění trenér Xabi Alonso rozestavení a nebude hrát na dva hrotové útočníky. Mít ve formě Patricka Schicka i Victora Bonifaceho? To je obrovská síla.

Leverkusen je stále neporažený, ze třinácti zápasů jedenáctkrát vyhrál a dvakrát remizoval. I v neděli jsem si říkal, že nakonec minimálně vyrovnají. Tlak byl obrovský, Dortmund se vůbec nemohl dostat ke své rychlé hře. Borussia byla až na výjimky jen na vlastní polovině. Další výzva přijde teď o víkendu, kdy Leverkusen zajíždí na půdu Stuttgartu.

Ten se stále drží na třetí příčce. Jak jsem se zmínil o změně systému v Leverkusenu, tak ve Stuttgartu se během absence Serhou Guirassyho rozstřílel Deniz Undav. Teď proti Brémám nastoupili oba útočníci vedle sebe, oba dali gól a Stuttgart vyhrál 2:0. Zápas s Leverkusenem bude mít grády, předpoklad, že padnou branky, tam rozhodně je. Leverkusen to hodně prověří. I přes dobré výkony nevyhráli na Bayernu ani s Dortmundem, teď budou čelit dalšímu týmu s velmi dobrou formou.

Leverkusen také stále vede ligu, i když Bayern, který má o tři body méně a lepší skóre, o víkendu vinou sněhové kalamity s Union Berlín nehrál. Mnichov leží kousek od Alp. Vím, jak to tam v zimě je, jednou jsme tam s Hamburkem také hráli na sněhu, tehdy dokonce vítězně. Viděl jsem, že helikoptéry pomáhaly uklízet sníh ze střechy, logicky se klání odložilo i kvůli bezpečnosti.

Union sice odcestoval už v pátek, ale hrát se prostě nedalo a nikdo nic neřešil. Jsou věci, které se stanou, nelze je předpokládat. Jak říkám, hodně se řeší bezpečnost. Na stadion přijde 60 tisíc lidí, mohou se tvořit padající ledy, může jít klidně o život. Vykomunikováno to bylo bez problémů, na rozdíl od událostí, které se o víkendy děly v Česku.

Ale zpět do Německa, kde jinak uplynulé kolo moc zajímavých momentů nenabídlo. Třeba v utkání Darmstadtu s Kolínem šlo při pohledu na spodek tabulky o hodně, ale ať bundesligu jen nechválíme, po dlouhé době jsem viděl málo koukatelné utkání. Od Darmstadtu jsem v domácím prostředí čekal daleko víc, nějakou nátlakovou hru, ale podali hodně špatný výkon a prohráli 0:1.

Gladbach porazil 2:1 Hoffenheim, celkem slušný zápas a Gladbach je konečně v relativně klidných patrech ve středu tabulky. V týdnu hrají důležitý pohár s Wolfsburgem, jenž má naopak darebnou formu. Padl v Bochumi, která doma poprvé v sezoně zvítězila. Dále znovu vyhrál Augsburg, tentokrát 2:1 nad Frankfurtem. Po změně trenéra jedou. Byli na sestup, najednou jim patří devátá příčka.

Viděl jsem také zápas Lipska s Heidenheimem (2:1). Musím před Heidenheimem smeknout klobouk. Přiznám se, že takové výkony jsem od nich před sezonou nečekal. Dokáží držet krok v každém zápase, jsou výborně připravení. Bojují, nikomu nic nedají zadarmo a právem hrají v bundeslize. Věřím, že se mohou udržet, zejména doma mohou body pravidelně sbírat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články