Hlavní obsah

Jarolím prohrál jen se Seelerem, Hrubeschem a Keeganem, další hvězdy Hamburku porazil

Praha

Může se cítit jako opravdová klubová celebrita. Český záložník David Jarolím je podle výsledků ankety Bildu čtvrtou největší hvězdou fotbalového Hamburku všech dob! Hlasování se zúčastnilo téměř 25 tisíc lidí a Jarolím prohrál jen s trojicí vítězů Uwe Seeler, Horst Hrubesch a Kevin Keegan. Český internacionál získal 8 procent hlasů, takže se spolu s Manfredem Kaltzem dělí o čtvrtou příčku. Další hvězdy mohou Jarolímovi jen závidět.

Foto: Profimedia.cz

David Jarolím v dresu Hamburku.

Článek

Server německého deníku nabídl fanouškům 25 fotbalistů z historie Hamburku, pro něž mohli hlasovat. HSV funguje již 127 let a v bundeslize účinkuje 51 let. Žádný jiný německý klub se takovou historií pochlubit nemůže.

O to většího úspěchu David Jarolím dosáhl. Podle Bildu je dokonalým příkladem fotbalového profesionála. A nikdo z nedávné minulosti neodehrál v dresu HSV více bundesligových zápasů (257).

První tři místa patří kanonýrům. Podle očekávání zvítězil legendární Uwe Seeler, druhou příčku obsadil Horst Hrubesch a třetí Angličan Kevin Keegan.

Rozlučka s jedinečným mužem

Vybranou společnost tvoří ovšem také hráči, jež nechal Jarolím za sebou. Třeba poslední Super Star klubu Rafaela van der Vaarta, bývalého bundesligového krále střelců Sergeje Barbareze nebo Felixe Magatha, který přitom svými trefami ve finále zajistil Hamburku triumf jak v PVP (1977), tak PMEZ (1983)!

Jarolím uzavřel svou kariéru ze zdravotních důvodů loni v létě v barvách Mladé Boleslavi. Hamburk mu chystá velkolepou rozlučka, na kterou mají v březnu dorazit borci jako Zé Roberto, Sergej Barbarez, Émile Mpenza, Nigel de Jong či Ivica Olič.

„Zápas bude poctou pro muže, který je jedinečný a byl příkladem všem v HSV," avizoval ředitel klubu Dietmar Beiersdorfer.

Výsledky ankety o největší hvězdu HSV:
21% hlasů Uwe Seeler (78)
13% Horst Hrubesch (63)
11% Kevin Keegan (63)
8% Manfred Kaltz (61)
8% David Jarolím (35)
7% Rafael van der Vaart (31)
5% Sergej Barbarez (43)
4% Felix Magath (61)
3% Mehdi Mahdavikia (37)
2% Uli Stein (60)
2% Thomas Doll (48)
2% Rodolfo Cardoso (46)
2% Thomas von Heesen (53)
2% Otto „Tull“ Harder (†64)
2% Josef „Jupp“ Posipal (†69)
2% Gert „Charly“ Dörfel (75)
1% Hasan Salihamidžić (38)
1% Willi Schulz (76)
1% Ditmar Jakobs (61)
1% Karsten Bäron (41)
1% Rudolf Kargus (62)
0% Horst Schnoor (80)
0% Jochen Meinke (84)
0% Peter „Eiche“ Nogly (67)
0% Georg Volkert (69)

Reklama

Související témata: