Hlavní obsah

Jejda! Slovenský rodák minelou pěkně zavařil bundesligovému týmu

Bielefeld

Nakonec to mohl přejít úsměvem a šťastným vydechnutím. Nestal se nakonec tím, kdo nepozorností připravil tým o body. Brankář Leverkusenu Lukáš Hrádecký ale svému celku v utkání německé fotbalové ligy pořádně zavařil. Jeho vlastňák letí po sítích jako hit. Podobně jako chyba, kterou o pár dní dříve v Lize národů vyrobil belgický brankář Thibaut Courtois.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Aleksandar Dragovic (vzadu) z Leverkusenu tentokrát v obranné akci proti Svenu Schipplockovi z Bielefeldu. Ale nakonec dal vítězný gól svého týmu.

Článek
Fotogalerie

Leverkusen nakonec i přes chybu finského reprezentanta slovenského původu porazil Bielefeld 2:1.

Co se Hrádeckému přihodilo, že se stal hitem internetu? Ve 47. minutě po malé domů od spoluhráče Daleyho Sinkgravena se snažil míč odkopnout, ale zasáhl jej tak nešťastně, že skončil v brance - 1:1.

"Máchl jsem nějak do prázdna. Nebyl to právě nejlepší moment mé kariéry," líčil třicetiletý bratislavský rodák a děkoval rakouskému spoluhráči Aleksandaru Dragovicovi, který gólem v 88. minutě zajistil Leverkusenu výhru. "Má u mě tolik piv, kolik jen bude chtít," sliboval odměnu gólman soupeře pražské Slavie v základní skupině Evropské ligy.

Ani v předešlém případě minela tým vítězství nestála, Belgie s Courtoisem v bráně vyhrála 4:2 a postoupila do finálového turnaje Ligy národů.

Reklama

Související témata: