Hlavní obsah

Kadeřábek bude mít v Hoffenheimu nového trenéra, Hoeness u týmu skončil

U fotbalistů Hoffenheimu, ve kterém působí i český obránce Pavel Kadeřábek, skončil trenér Sebastian Hoeness. Čtyřicetiletý kouč doplatil na nevydařený konec sezony, ve kterém jeho týmu unikla účast v příštím ročníku evropských pohárů. Devátý celek bundesligy informoval o ukončení spolupráce po vzájemné dohodě na klubovém webu.

Foto: Sport Invest

Pavel Kadeřábek na archivním snímku.

Článek

"Nebylo to jednoduché rozhodnutí, Sebastiana Hoenesse si velmi vážíme jako trenéra i jako člověka. Události posledních dvou měsíců ale zastínily mnohá pozitiva z předchozího průběhu sezony, kdy jsme se pohybovali i na čtvrté příčce. Po detailní analýze jsme se rozhodli ke změně trenéra," řekl sportovní ředitel Alexander Rosen.

Hoenesse stála místo série devíti zápasů bez vítězství, kterou klub zakončil skvěle rozehranou sezonu. Syn bývalého německého reprezentanta Dietera Hoenesse a synovec další legendy Bayernu Mnichov Uliho Hoenesse vydržel v Hoffenheimu dva kompletní ročníky, v tom prvním obsadil s týmem 11. místo.

Hoffenheim je už čtvrtým klubem, který po dohrání bundesligové sezony sáhl ke změně trenéra. V minulých dnech skončili také Adi Hütter (Mönchengladbach), Markus Weinzierl (Augsburg) a Florian Kohfeldt (Wolfsburg).

Reklama

Související témata: