Hlavní obsah

Konec spekulací. Brankář Kovář míří za krajany do bundesligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období nejistoty a neustálých spekulací končí, český fotbalový brankář Matěj Kovář našel klub, kde bude působit. A jde o zajímavou destinaci. Třiadvacetiletý gólman podle informací Sport.cz přestoupí z Manchesteru United do Bayeru Leverkusen, kde se setká s krajany Patrikem Schickem a Adamem Hložkem. Kovář musí ještě podstoupit zdravotní prohlídku a kluby doladit detaily transferu, rodák z Uherského Hradiště už je však každopádně v Německu. Přestupová suma by se měla pohybovat podle informací redakce okolo devíti milionů eur (218 milionů korun).

Foto: Lee Smith, Reuters

Matěj Kovář v dresu Manchesteru United po utkání s Lyonem.

Článek

Návrat do Sparty, kde minulou sezonu úspěšně hostoval, se tak dlouho řešil, až nakonec padl. Další možnosti jako přesun do Aston Villy, druhé anglické ligy či Anderlechtu zrovna tak. Setrvání v Manchesteru United, za který naskočil v přípravě do dvou zápasů, také není vybranou variantou. Brankář Matěj Kovář nakonec míří do bundesligového Leverkusenu.

Potenciální zájemci o Kováře z různých koutů Evropy se vynořili ve chvíli, kdy ho United nevzali na soustředění do USA. Bayer byl mezi těmi, kdo situaci začali sondovat. Jednání pak ale na nějaký čas opadla. Pak se ale strhla rychlá akce, na jejímž konci by se měl bývalý člen české jednadvacítky stát spoluhráčem útočníků Patrika Schicka a Adama Hložka.

Sparťanský gólman Matěj Kovář přijde o EURO 21, není mu prý asi souzené. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Nebude mít lehkou pozici, jedničkou ambiciózního německého celku je Lukáš Hradecký, jemuž bude na podzim čtyřiatřicet let. Nabízí se vize, že Kovář mu bude krýt záda a chystat se do budoucna na roli jedničky. Šestý tým uplynulého bundesligového ročníku bude mít na podzim dost zápasů, kromě ligy a domácího poháru se představí v základní skupině Evropské ligy.

Transfer ještě není definitivně stvrzen, ale vše k němu směřuje. Ve smlouvě bude zahrnuta mimo jiné částka, za kterou bude moct Manchester United koupit Kováře zpět.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.