Hlavní obsah

Král: Union se prezentuje fotbalem, který mi sedí! Těším se na premiéru, už aby to bylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona, kterou strávil na hostování v Schalke 04, skončila sestupem do druhé ligy, nicméně skvělé jarní výkony vynesly Alexi Královi jiné bundesligové angažmá. Momentálně na mnohem lepší adrese, v Unionu Berlín, se kterým si zahraje i Ligu mistrů. „Věřím, že týmu pomůžu a že v Lize mistrů uspějeme," říká 25letý český reprezentant v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: FC Union Berlin

Reprezentační záložník Alex Král bude hrát v nadcházející sezoně za Union Berlín.

Článek

Proč jste se rozhodl pro Union?

Pro Union jsem se rozhodl, protože jde o klub, který se chce prezentovat stylem fotbalu, který mně sedí. Zároveň cítím stabilitu, trenér u týmu působí delší dobu. Myslím si, že mentálně jsme nastavení stejně.

Byla pro vás priorita zůstat v Německu?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Král během utkání fotbalové reprezentace v rámci kvalifikace ME 2024 proti Polsku.

Bundesliga je jedna z nejlepších soutěží na světě, vyhovuje mému stylu. Mám rád její náročnost. Pohybovou, soubojovou i technickou. Cítím, že mi tohle sedí. V Německu jsme si s manželkou rychle zvykli, tamější život není tolik odlišný od Česka. I tím, že jsme akční a rádi poznáváme nové věci, se nám v Německu líbí.

Je pro vás velkým lákadlem Liga mistrů?

Rozhodně ano. Union si Ligu mistrů rozhodně zasloužil za výkony, které v minulé sezoně předváděl. Věřím, že týmu pomůžu a že v Lize mistrů uspějeme. Těším se na to. A také na skvělé fanoušky Unionu.

„Alex podával poslední rok v bundeslize skvělé výkony! Přesun do Německa byl výborným krokem a jsem rád, že ukázal, jak vynikajícím a týmovým hráčem je. Tvrdě jsme pracovali na tom, aby se posunul zase výš a transfer do Unionu Berlín s účastí v Champions League nám dělá obrovskou radost a zároveň je další velkou výzvou v kariéře Alexe."Karol Kisel, výkonný ředitel společnosti K2K Sports, která Krále zastupuje

Jejich oddanost klubu je pověstná.

Když jsme hráli se Schalke na Unionu, poznal jsem, jak fantastičtí jsou. Těším se na atmosféru na stadionu i na svůj první start. Už aby to bylo.

Přebolel vás už sestup se Schalke?

Sestup pořád bolí, byli jsme opravdu blízko záchraně. Druhá polovina sezony byla velmi dobrá, ale k napravení nepovedeného podzimu to nestačilo. Strašně moc Schalke přeju, aby se do bundesligy vrátilo. Protože to, jakým způsobem ho lidé v klubu i fanoušci milují, je neuvěřitelné. Zároveň respektují hráče a dokáží ocenit tvrdou práci. Myslím si, že by si od nich spousta lidí měla vzít příklad. I já jsem se tam hodně naučil.

Reklama