Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Mazák Kadeřábek škádlí Bayern. Návrat do sestavy oslavil gólem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrovna před úterní nominací na závěr Ligy národů se připomněl, že by měl fotbalové reprezentaci stále co nabídnout. Pavel Kadeřábek se už ovšem soustředí jen na svůj Hoffenheim. Zkušený obránce vstřelil gól v německé lize a v analytickém hodnocení si vysloužil známku 7,4, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Těsně porazil Martina Doležala a Jakuba Brabce s Václavem Černým.

Foto: tsg-hoffenheim.de

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu právě vstřelil gól Mohuči.

Článek
Fotogalerie

Poprvé od prohry v úvodním kole nastoupil v základní sestavě Hoffenheimu. Návrat se mu vydařil, v nastavení se zblízka po přihrávce do vápna nemýlil a premiérovou brankou v ročníku zpečetil vítězství 4:1 nad oslabenou Mohučí.

„Byla to moc pěkná výhra," pochvaluje si třicetiletý Pavel Kadeřábek.

Jeho tým má po šesti kolech stejný zisk jako Bayern Mnichov a na čtvrté příčce ztrácí dva body na vedoucí Union Berlín.

Klubu se tak zatím vyplácí sázka na nového trenéra. André Breitenreiter přitom přišel z Curychu, s nímž získal švýcarský titul. V Hoffenheimu tak panovaly obavy, jestli nakonec nezůstane ve Švýcarsku.

„Řekl, že odejít po mistrovských oslavách bylo těžké. Vyhrál titul ve Švýcarsku, čekalo jej předkolo Ligy mistrů. Ale bundesliga je velká výzva, což sám přiznal," poukázal Kadeřábek v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Hoffenheim měl skvělou letní přípravu, v soutěžních zápasech na ni navazuje. „Celkově mám z mužstva dobrý pocit. S novým trenérem praktikujeme znovu systém s třemi obránci, naše hra je hodně ofenzivní, což bylo pro Hoffenheim vždy typické," pochvaluje si český legionář.

Foto: tsg-hoffenheim.de

Pavel Kadeřábek (uprostřed) v roli oslavovaného střelce Hoffenheimu.

„Jednoznačně bychom rádi do pohárové Evropy. Minulou sezonu jsme deset kol před koncem bundesligy byli na čtvrté příčce. Jenže z posledních devíti zápasů jsme nevyhráli ani jeden a skončili devátí. Zklamání bylo veliké," poukazuje.

V Hoffenheimu začal již osmou sezonu, v mužstvu je služebně druhý nejstarší.

„Proti Mönchengladbachu jsem v úvodu sezony odehrál dvoustý zápas za Hoffenheim, což je výjimečné číslo. Při přestupu ze Sparty bych takovou metu bral všemi deseti. Smlouvu mám ještě na další tři roky, takže doufám, že se počet startů přiměřeně rozroste. Ale nemám místo pod palcem. Musím bojovat o svoji pozici a na každém tréninku ji obhajovat," uvědomuje si Kadeřábek.

Reklama

Související témata:
Víkend