Hlavní obsah

Leverkusen prožívá hororový start. Schick je nulový, s Hložkem se šibuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké plány, velké rozčarování. Fotbalový Leverkusen s českými reprezentanty Patrikem Schickem a Adamem Hložkem zažívá hororový start do sezony, po senzačním vyřazení v domácím poháru od třetiligového Elversbergu padl i v prvních dvou bundesligových kolech. Po porážce 0:1 v Dortmundu nestačil Bayer v sobotu doma na Augsburg, kterému podlehl 1:2. Schick je zatím úplně nulový, Hložek prožívá těžký nástup do nového angažmá.

Foto: Profimedia.cz

Adam Hložek Leverkusenu k bodům nepomohl

Článek

Leverkusen se před pár týdny cítil na to, že by mohl prohnat Bayern Mnichov v boji o titul. Na jaře měl výbornou formu, udržel všechny důležité hráče, přišel Hložek. Realita cílům ale neodpovídá. „To, že je na nás tlak, je pozitivní. Znamená to, že jsme v minulé sezoně nashromáždili argumenty proto, že můžeme být ambiciózní," prohlásil trenér Leverkusenu Gerardo Seoane po poslední porážce. „Takový zápas normálně neprohrajete, když máte tolik šancí. Jsme samozřejmě zklamaní," posteskl si.

Schick tentokráte neměl tolik příležitostí jako před týdnem v Dortmundu. Jednou z bezprostřední blízkosti lízl centr, ale brankář hostí Rafal Gikiewicz byl stejně jako v řadě jiných situací připravený a dobře zasáhl.

„I nejlepším útočníkům se stává, že nepromění šance, i když mají vysokou kvalitu," podotkl Seoane. Český šutér, jenž patří mezi favority na krále střelců, v sobotu moc prostoru nedostal.

Zájemců bylo dost. Rozhodlo, že v Leverkusenu můžu fotbalově růst, přiznává Adam HložekVideo: Sport.cz, FAČR

Hložek naskočil také v základní sestavě, vydržel na hřišti do 62. minuty. Krátce před koncem první půle vypálil, jeho střela byla zablokována, ale dorážka Charlese Aranguize už do sítě prošla. Dvacetiletý ofenzivní univerzál zaměstnal Gikiewicze jedním pokusem z hranice vápna, centrem z rohového kopu našel Sardara Azmouna, jehož bravurně vychytal gólman Augsburgu.

Jinak ale bylo znát, jak si Hložek zvyká na tým i celou soutěž. Levá strana, kde kooperoval s Mitchelem Bakkerem, nefungovala podle trenérových představ. „Měl jsem pocit, že to tam vázlo. Nechodili jsme tam do přečíslení. I proto jsme pak Adama dali víc do středu a Azmouna víc vysunuli dopředu," vysvětloval Seoane.

Panice nepropadá. „Musíme do hráčů dostat více sebevědomí," dodal švýcarský stratég.

Reklama