Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Hložek ukázal, že na to má, příště ho čekám v základu. Schick měl dát gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérový bundesligový start Adama Hložka v Leverkusenu byl z pohledu českých fanoušků i expertů jednou z hlavních událostí fotbalového víkendu v Německu. Svou pozornost mu v komentáři nazvaném ECHO BUNDESLIGY věnoval i trenér František Straka. Ten bude na serveru Sport.cz pravidelně komentovat dění v německé nejvyšší fotbalové soutěži. Tentokrát se zaměřil také na kanonýra Patrika Schicka, dalšího českého reprezentanta Alexe Krále, ale také na kanonádu Bayernu i parádní výkon Freiburgu.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK.

Útočník Patrik Schick v hlavičkovém souboji v úvodním duelu nového ročníku nejvyšší německé soutěže.

Článek

„Nebyl jsem překvapený, když Hložek chyběl v základní sestavě. Už samotný přechod do bundesligy je složitý, Adam si musí zvyknout na tempo hry, a trenér udělal dobře, že jej nenasadil od první minuty. V kotli, kde je osmdesát tisíc fanoušků, se z té bouřlivé atmosféry leckdo může podělat.

Myslím, že se Hložek rozkoukal na hřišti rychle, víc se mi líbil na pozici podhrotu, hrál dobře. Ukázal, že na to má a příště už bych čekal, že by mohl být v domácím utkání v základní sestavě Leverkusenu. Bayer nakonec v Dortmundu těsně prohrál. Minimálně k remíze mohl ale Bayer zápas dostat, stačilo, kdyby jednu ze dvou tutovek proměnil Patrik Schick.

Foto: bayer04.de

Krajani v barvách Leverkusenu - Patrik Schick a Adam Hložek.

První zápas má za sebou i Alex Král za Schalke 04, odehrál si svoje. Výkon celého týmu byl ale podle mě slabý, tohle podle mě na záchranu stačit nebude. Bylo to zatím první kolo, nad Schalke nelámu hůl, ale tým bude muset přidat. Tohle by stačilo jen na boj o přežití a to říkám se vší vážností, když vím, že fanoušci budou tým bičovat a hnát za lepšími výsledky.

Všichni byli zvědaví, jak si povede Bayern Mnichov bez kanonýra Lewandowského. A musím říct, že v první půli zápasu ve Frankfurtu to byl uragán. Domácí chtěli hrát otevřený fotbal a dostali pět gólů. Bayern ukázal neskutečnou ofenzivní sílu, ale taky pár okének vzadu. Ta měl i v minulé sezoně a Eintracht měl za stavu 0:2 šanci korigovat. Kdyby padl gól, třeba by to dopadlo jinak. Co bych chtěl ale určitě ocenit jsou fanoušci Frankfurtu, dostali šest gólů a stejně byla po utkání děkovačka. V Čechách by vás vypískali a tam hráčům poděkují. Nejen za výkon, ale i za celou minulou sezonu. To bylo krásné gesto.

Konkurovat Bayernu by kromě Dortmundu a Leverkusenu mohlo třeba Lipsko. To mělo duel ve Stuttgartu skvěle rozehraný. Vedlo a mohlo přidat další góly, nakonec ale získalo jen bod. Parádní dojem na mě udělal Freiburg a jeho extrémně běhavý výkon. Christian Streich dokazuje, že nebyl Trenérem roku náhodou. Složil tým z fantastických kluků a oni nasázeli Augsburgu čtyři góly. Freiburg na mě udělal velký dojem.

Startuje Premier League i bundesliga. Co očekáváme od českých hráčů? Diskuse z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Hodně jsem čekal, jak si povede v berlínském derby Hertha. Jenže ta vstoupila do bundesligy tak, jak končila minulou sezonu. V derby s Unionem předvedla slabý výkon a mám tušení, že tohle bude stačit zase jen na boj o záchranu. Union vyhrál, zápas měl pod kontrolou a potvrdil svou fotbalovou nadvládu nad Berlínem.

Radost mi udělal i můj Mönchengladbach, před ním klobouk dolů. S Hoffenheimem prohrával, ale pak proti deseti zápas otočil a vyhrál 3:1. Pořádně jsem si oddechl.

Když se za prvním kolem ohlédnu, atmosféra byla parádní. Takovou bych si jednou přál zažít i na českých stadionech. Fanoušci dokázali, že je pro Němce fotbal číslo jedna, stadiony byly plné, to byla nádhera. Všichni byli natěšení a stejné to bude jistě i příště.

Reklama