Hlavní obsah

Lewandowski ukončil spolupráci s Huawei, kvůli údajné podpoře invaze. Firma se ohradila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobný nejlepší světový fotbalista podle FIFA Robert Lewandowski ukončil spolupráci se společností Huawei. Polský kanonýr Bayernu Mnichov důvod neuvedl, podle médií se k tomu rozhodl proto, že firma údajně podpořila invazi ruského prezidenta Vladimir Putina na Ukrajinu. Zástupci Huawei něco takového striktně odmítli.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Robert Lewandowski z Bayernu v utkání proti Leverkusenu.

Článek

O vypovězení smlouvy informoval agenturu AFP Lewandowského agent Tomasz Zawislak. "Dnes jsme se rozhodli uzavřít naši marketingovou spolupráci. Končíme proto se všemi propagačními aktivitami," uvedl bez dalších podrobností v prohlášení.

Lewandowski, jenž si v Bayernu přijde podle německých médií ročně na 20 milionů eur, byl  ambasadorem společnosti Huawei od roku 2015. Podle kontraktu inkasoval od sponzora ročně pět milionů eur.

Podle polských médií je důvodem článek v britském deníku Daily Mail, který obvinil společnost Huawei, že zřejmě poskytla technologickou podporu ruské armádě a také nabídla pomoc v boji s proukrajinskými hackery. Čínská firma zprávu označila za "fake news".

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Robert Lewandowski děkuje fanouškům po výhře Bayernu ve 23. kole bundesligy.

Lewandowski se již před několika dny striktně vymezil proti invazi ruských vojsk. "To, co se děje na Ukrajině, je absolutně nepřijatelné. Nikoho nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát. Bolí to. Celý svět podporuje Ukrajinu. Mám velký respekt k lidem na Ukrajině a stojím za nimi," nechal se slyšet ostrostřelec Bayernu a nejlepší kanonýr aktuálního ročníku bundesligy.

Reklama

Související témata: