Hlavní obsah

Nadlidský výkon, rekord! Hvězdy Bayernu už byly zoufalé. Nejlepší na světě, slyšel hrdina chválu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z dvaceti střeleckých pokusů směřujících na branku propustil do sítě jediný. Gólman fotbalistů Mönchengladbachu Yann Sommer přiváděl hvězdný Bayern k zoufalství, svému týmu nakonec vychytal proti favoritovi nečekanou remízu 1:1 a připsal si rekord.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Yann Sommer z Mönchengladbachu při utkání s Bayernem.

Článek
Fotogalerie

Zápas 4. kola bundesligy se přitom pro bavorského favorita vyvíjel relativně dobře, po 34 minutách hry dokonce skóroval Sadio Mané, ale jeho trefa neplatila pro ofsajd.

Na druhé straně stále ještě před pauzou otevíral gólový účet zápasu Marcus Thuram.

Ale to už také narůstala statistika jeho spoluhráče Sommera. Ten nakonec předvedl 19 zákroků, což - jak připomínají německá média - je proti Bayernu gólmanský rekord.

„Bylo jasné, že budeme mít hodně práce vzadu. Řekli jsme si: 'Ok, budeme se snažit být kompaktní.´ Proti týmu, jako je Bayern, je normální, že nemůžete všechno ubránit, takže pak potřebujete brankáře. Jsem rád, že jsem podal dobrý výkon a že jsme získali bod," vracel se pro bundesliga.com k zápasu Sommer.

Německá média píšou o nadlidském výkonu třiatřicetiletého brankáře. Bez Sommera by Gladbach jen těžko bodoval. Tým Juliana Nagelsmanna, který se žene za 11. ligovým titulem v řadě, soupeře v Allianz Areně doslova drtil. Ale až zásah Leroye Saného v 83. minutě mu zachránil aspoň bod.

Víc švýcarská reprezentační jednička, o kterou se v minulých týdnech zajímal Manchester United, protivníkovi nepovolila.

Týmový kolega Joe Scally Sommera chválil a zdůraznil, že takový výkon nebyl ojedinělý. "Je nejlepší na světě. Vidíme to každý týden. Loni proti Bayernu chytal podobně. Dodává obraně sebevědomí, víme, že když se něco stane, je tu, aby nás zachránil. Je prostě neuvěřitelný," uvedl Scally.

"Yann předvedl prvotřídní výkon. To potřebujete, pokud chcete v Mnichově něco získat," dodal trenér Mönchengladbachu Daniel Farke.

Reklama