Hlavní obsah

Dortmund - Frankfurt 5:2Neuvěřitelný Haaland! Dortmund viděl show norského útočníka

Berlín
Aktualizováno

Dvěma góly a třemi asistencemi zařídil kanonýr Erling Haaland fotbalistům Dortmundu domácí vítězství 5:2 nad Frankfurtem v úvodním kole německé ligy. Úspěšný bundesligový debut na lavičce Borussie prožil trenér Marco Rose. Leverkusen s reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem zahájil novou sezonu remízou 1:1 na hřišti Unionu Berlín.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Erling Haaland po výhře Dortmundu proti Frankfurtu.

Článek

Haaland v prvním poločase připravil góly Reusovi a Hazardovi a ve 34. minutě se poprvé trefil sám. Jednadvacetiletý norský reprezentant v 58. minutě asistoval u Reynovy branky a v 70. minutě zakončil své velké představení druhou trefou. Za Eintracht snižovali vlastním gólem Passlack a střídající Hauge.

Schick si v Berlíně už ve druhé minutě vytvořil slibnou střeleckou pozici, ale brankář Luthe míč vyrazil. Za pět minut zařídil Unionu vedení Awoniyi a po chvíli odpověděl Diaby. Leverkusen v součtu s minulým ligovým ročníkem nevyhrál počtvrté za sebou a novému kouči Bayeru Seoaneovi tak bundesligová premiéru úplně nevyšla.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Útočník Dortmund Erling Haaland oslavuje jeden ze svých gólů proti Frankfurtu.

Augsburg se záložníkem Janem Morávkem v základní sestavě doma podlehl 0:4 Hoffenheimu. Za hosty nenastoupil zraněný bek Pavel Kadeřábek, pouze na lavičce Augsburgu zůstal další člen české reprezentace brankář Tomáš Koubek. O góly hostů se postarali Bruun Larsen, náhradníci Adamjan s Rutterem a Rudy.

Nováček Fürth v prvním kole ve Stuttgartu utrpěl debakl 1:5. Návrat mezi elitu nevyšel ani Bochumi, která podlehla na stadionu Wolfsburgu 0:1. Navíc už od čtvrté minutě hrála bez vyloučeného Tescheho.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Augsburg - Hoffenheim 0:4 (37. Bruun Larsen, 79. Adamjan, 87. Rutter, 90.+5 Rudy)
Bielefeld - Freiburg 0:0
Stuttgart - Fürth 5:1 (55. a 76. Kempf, 30. Endo, 36. Klement, 61. Al Ghaddioui - 90.+3 Leweling)
Union Berlín - Leverkusen 1:1 (7. Awoniyi - 12. Diaby)
Wolfsburg - Bochum 1:0 (22. Weghorst)
Dortmund - Eintracht Frankfurt 5:2 (34. a 70. Haaland, 23. Reus, 32. Hazard, 58. Reyna - 27. Passlack, 86. Hauge)

Reklama

Související témata: