Hlavní obsah

Restart v Německu? Bývalá hvězda Sparty v utrápeném týmu zatím jen paběrkuje

Praha

Přes rok si Martin Hašek nekopl v soutěžním zápase do míče. Za vším stály jeho dobře známé spory s pražskou Spartou, kde naposledy působil. Novou šanci nakopnout uvadající kariéru, dostal pětadvacetiletý záložník v druholigovém německém Würzburgeru, za který zatím nastoupil do čtyř zápasů. Jak si v nich vedl?

Foto: Profimedia.cz

Martin Hašek v dresu německého Wurzburgeru

Článek

Osud Martina Haška v druhé německé nejvyšší soutěži se až nápadně podobá Josefu Hušbaerovi, který po svém úspěšném angažmá ve Slavii zamířil do v té době druholigových Drážďan. Klub se mu v soutěži zachránit nepodařilo, a tak obratem zamířil do kyperského Anorthosisu Famagusta.

Podobným směrem se ubírá i cesta německého Würzburgeru Kickers, který po polovině soutěže bezpečně okupuje poslední místo se sedmibodovou ztrátou na pozici, která by mu zajistila aspoň baráž.

Foto: Profimedia.cz

Martin Hašek v dresu německého Wurzburgeru

"Strašně se na působení ve Würzburgu těším, nemůžu se dočkat. Užívám si to, protože je to moje vůbec první zahraniční angažmá. Chci se prosadit a pomoci tak udržet klub ve druhé lize," říkal pro klubový web před svým prvním startem Hašek.

To se mu však zatím příliš nedaří. Svůj první zápas v novém dresu si bývalá opora Letenských střihla šestého ledna v duelu proti Sankt Pauli, ve kterém se Hašek dostal na hřiště jako střídající hráč v 69. minutě a přispěl k remíze 1:1.

To byl však také nejdelší časový úsek, který Hašek ve svém novém působišti během jednoho zápasu zatím odehrál. V dalším duelu proti Osnabrücku, který Würzburger vyhrál 3:2, se v sestavě neobjevil vůbec.

A dál?

Patnáctého ledna opět jako střídající hráč nastoupil na posledních dvacet minut do bezbrankového duelu proti Braunschweigu, aby si v sobotu střihl sedmiminutový "štěk" v prohraném zápase s Paderbornem (0:1). Zatím poslední mač, ve kterém jeho tým v úterý padl v Aue 1:2, strávil na lavičce.

Zda se mu povede v následujících zápasech získat stabilnější místo v sestavě a být tak očekávanou oporou svého týmu, ukáží následující duely.

Reklama