Hlavní obsah

Schick znovu rozhodl v nastavení, Alonso z něj žasnul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český fotbalový útočník Patrik Schick posunul Leverkusen zase o kus blíž bundesligovému titulu. Gólem v nastaveném čase vystřelil Bayeru výhru 2:1 nad Hoffenheimem. „Je to krásný příběh, který pokračuje. Vytváříme tu něco speciálního,“ řekl Schick v televizním rozhovoru. Další dobrá zpráva dorazila pro družinu kouče Xabiho Alonsa o pár hodin později. Druhý Bayern prohrál s Dortmundem 0:2 a Leverkusen má na prvním místě sedm kol před koncem náskok už třinácti bodů.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Patrik Schick se raduje se spoluphráči po gólu proti Hoffenheimu.

Článek

Schick oplývá úžasnou fazonou, v posledních pěti soutěžních zápasech za německý tým vstřelil pět důležitých gólů. Český reprezentant hraje fakt do poslední chvíle. Vždyť postup v Evropské lize přes Karabach řídil třemi góly v nastavení (jeden v prvním zápase, dva v odvetě). Rozdílovou brankou se podílel na předchozí výhře 3:2 ve Freiburgu a v sobotu prožil další senzační odpoledne (sestřih utkání zde).

„Závěr byl neskutečný. Jsem extrémně šťastný z toho, jak hrajeme a jak jsme sebevědomí. Je to neuvěřitelné,“ vydechl Schick. Brankář Matěj Kovář a útočník Adam Hložek do duelu z lavičky nezasáhli. Za hosty odehráli celé utkání wingbeci Pavel Kadeřábek a David Jurásek.

Schick je smířený se svou rolí, kdy čeká na příležitost. A pak udeří. „Musíte být připraveni na šanci, která v tomto zápase přišla v poslední minutě. Naštěstí jsem byl opět na správném místě,“ řekl český útočník.

Podobně hovořil i trenér Xabi Alonso. „Ve správný čas byl na správném místě. Neměl to jednoduché, protože obránci Hoffenheimu byli dobře organizovaní a nenechávali nám moc prostoru. Ale jako útočník musíte být trpělivý a věřit, že nějaká šance přijde. Pak musíte být připravený. On byl. Patrik se trefil v posledních zápasech, je to pro něj velmi důležité,“ uvedl kouč německého lídra.

Alonso před utkáním ukončil veškeré spekulace o své budoucnosti. Živě se diskutovalo, že by mohl jít do Bayernu Mnichov nebo Liverpoolu. Španělský odborník se během reprezentační přestávky rozhodl, že bude pokračovat v Leverkusenu i v příští sezoně.

Fanoušci ho už před zápasem bouřlivě vyvolávali. Jeho rozhodnutí je nadchlo, dali to Alonsovi pocítit. Mají ho velmi rádi. „Bylo to pro mě hodně speciální, ostatně celý zápas byl velmi emotivní,“ přiznal Alonso. „Fanoušci mají velký díl na tomto vítězství, jejich podpora byla skvělá. Chci jim poděkovat,“ dodal.

I Schick byl rád, jak se Alonso rozhodl. „Pro tým je jen dobře, že už kolem toho nebudou žádné spekulace. Jsme šťastní, že tu zůstane. Máme jasnou budoucnost,“ řekl Schick.

Leverkusen pokračuje v báječné sezoně. Platí, že pořád neprohrál, série bez porážky trvá 39 utkání. Stále sní o třech trofejích: liga, domácí pohár, Evropská liga.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.