Hlavní obsah

Freiburg - Leverkusen 1:1Schickův pech, český útočník trefil v závěru tyč. Bayern smetl Union Berlín

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve šlágru 22. kola německé ligy doma zvítězili nad Unionem Berlín 3:0 a znovu vedou tabulku o skóre před Dortmundem. Leverkusen s českými reprezentanty Adamem Hložkem a střídajícím Patrikem Schickem remizoval na hřišti Freiburgu 1:1 a je jedenáctý. Schick v nastavené trefil brankovou konstrukci.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick v závěru utkání trefil tyč

Článek

První gól v Mnichově vstřelil ve 31. minutě Choupo-Moting hlavou po Comanově centru. Za dalších devět minut vedení úřadujících mistrů navýšil Coman a třetí gól po další Müllerově asistenci přidal v nastavení první půle Musiala. Německý reprezentační záložník se trefil v den svých 20. narozenin.

I druhý poločas se odehrál v režii bavorského velkoklubu, další branku už však jeho hráči nepřidali především díky hostujícímu brankáři Rönnowovi. Třetí Union po domácí bezbrankové remíze s posledním Schalke v lize podruhé za sebou nevyhrál a na Bayern i Dortmund ztrácí tři body.

Bayer nastoupil v základní sestavě s Hložkem, který byl o poločase střídán. Freiburg poslal po půlhodině hry do vedení krásnou ranou z přímého kopu Grifo, který se 12. gólem v sezoně posunul na druhé místo v tabulce střelců. Remízu zařídil po Bakkerově milimetrovém centru "šajtlí" v 67. minutě Azmún.

Vyrovnávací gól padl minutu po Schickově příchodu na trávník. Český útočník pak mohl rozhodnout, ale ve druhé minutě nastavení po Demirbayově přihrávce ze strany trefil z hranice malého vápna jen tyč. Freiburg stála ztráta čtvrté místo, na kterém ho o bod vystřídalo Lipsko.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Freiburg - Leverkusen 1:1 (29. Grifo - 67. Azmún)
Bayern Mnichov - Union Berlín 3:0 (31. Choupo-Moting, 40. Coman, 45.+1 Musiala)

Reklama