Hlavní obsah

Senzace! Šestnáctiletý kanonýr s českými kořeny podepsal v Lipsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý talentovaný útočník nizozemského klubu Nijmegen U17 Yannick Eduardo po této sezoně přestoupí do aktuálně čtvrtého týmu Bundesligy RB Lipsko. Eduardo se narodil v Kadani české matce a angolskému otci a má jak české, tak nizozemské občanství. Teoreticky by se tedy mohl brzy objevit i v národním týmu.

Foto: @bielsistacz, Twitter

Talentovaný Yannick Eduardo se stal hráčem Lipska.

Článek

Pro české fanoušky jméno zatím zřejmě neznámé, ale to se brzy může změnit. Útočník Yannick Eduardo se narodil v roce 2006 v Kadani a po své matce má i české občanství, takže teoreticky by na sebe mohl někdy navléknout i dres národního týmu. Nyní se talentovaný hráč, který v letošní sezoně za Nijmegen U17 nastřílel devět gólů ve 14 zápasech, stěhuje do Německa.

S momentálně čtvrtým týmem Bundesligy RB Lipskem podepsal víceletou smlouvu. „S tímto krokem jsem velmi spokojen. Mám pocit, že tady jsem na správném místě. Mým cílem je dále se rozvíjet," řekl Eduardo.

Mladý kanonýr měl podle svého agenta nabídky i z jiných klubů. „Byl o něj velký zájem ze strany domácích i zahraničních klubů. Po pečlivém zvážení se Yannick rozhodl jít do Lipska. Je to velká výzva a volba, která mu vyhovuje," uvedl agent Basa Schothorsta.

Reklama