Hlavní obsah

Rána pro Bayern! Lewandowski odmítl prodloužit smlouvu. Na tahu je Barcelona

Kanonýr Robert Lewandowski podle médií definitivně odmítl prodloužit smlouvu s Bayernem Mnichov. Polský fotbalista by tak měl v létě německého mistra opustit. Údajně chce odejít do Barcelony.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Robert Lewandowski podle médií definitivně odmítl prodloužit smlouvu s Bayernem Mnichov

Článek

Lewandowski má s Bayernem kontrakt ještě na rok. Dnes však deník Bild nebo server Sport1 uvedly, že dvojnásobný vítěz ankety o nejlepšího hráče světa oznámil vedení klubu, že ho neprodlouží.

Bez ohledu na neshodu při jednání o nové smlouvě nebude Lewandowski chybět v základní sestavě Bayernu v závěrečném utkání bundesligové sezony v sobotu ve Wolfsburgu. "Poslední dny trénoval opravdu dobře, dal i pěkné góly. Takže zítra bude v základu," řekl na dnešní předzápasové tiskové konferenci trenér bavorského celku Julian Nagelsmann.

Třiatřicetiletý Lewandowski působí v bavorském velkoklubu od roku 2014 a získal s ním osm titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Šestinásobný nejlepší střelec bundesligy má za sebou také angažmá v Dortmundu a Poznani.

"A co se týče jeho budoucnosti v klubu, tak názor klubu i můj je jasný. Všichni také ví, kdy mu končí smlouva. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu. Je to otázka na vedení klubu a především Roberta," dodal kouč.

"Jako trenér se nesmíte brát moc vážně a myslet si, že někomu jeho rozhodnutí zakážete. To není můj styl. Navíc bych nikdy o něčem takovém nemluvil veřejně, ať už bych byl pro, nebo proti," uvedl.

Reklama

Související témata: