Hlavní obsah

Smutek v Berlíně. Zemřel milovaný prezident slavného klubu, bylo mu 43 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlínská Hertha se zahalila do černé. Momentálně sedmý celek německé druhé ligy zarmoutila zpráva o nečekaném úmrtí prezidenta klubu Kaye Bernsteina. Bylo mu teprve 43 let.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Kay Bernstein zemřel v pouhých 43 letech

Článek

„V úterý jsme dostali hroznou zprávu o smrti prezidenta Kaye Bernsteina. Naše myšlenky jsou v této těžké chvíli s jeho rodinou, přáteli a známými. Celý klub, jeho vedení a všichni zaměstnanci truchlí,“ stojí na webových stránkách berlínského klubu.

Bernstein se těšil velké oblibě i u příznivců Herthy, byl totiž opravdovým srdcařem. Jakožto bývalá hlava fanouškovské skupiny Ultragroup Harlekins 98 v létě 2022 poměrně nečekaně, a přitom úspěšně kandidoval na prezidenta klubu. I kvůli tomu bylo jeho vizí dbát ve všech situacích na pohled fanoušků, kteří jej považovali za symbol nového začátku pro celou Herthu, a snažit se jim i nadále být co nejblíže. „Potřebujeme nastolit jasný směr. Chci klubu pomoci, v předchozích letech nebyl řízen dobře,“ prohlašoval krátce po zvolení.

I když ze své pozice pouze smutně přihlížel, jak jeho milovaná Hertha v minulé sezoně sestoupila z bundesligy, na popularitě mu to neubralo. Tragická zpráva je tak pro klub s více než stotřicetiletou historií, jehož barvy sedm a půl roku oblékal i bývalý kapitán české reprezentace Vladimír Darida, skutečně zdrcující.

Reklama

Související témata: