Hlavní obsah

Tenhle pocit mi chyběl, hlásí uzdravený Schick

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dosavadní průběh sezony by raději rychle zapomněl. Patrik Schick se po snovém minulém ročníku, v němž se stal druhým nejlepším střelcem Bundesligy, během toho současného zatím spíše trápil. A to jak výkonnostně, tak hlavně zdravotně. Nedělní domácí střetnutí Leverkusenu s Mohučí ale přineslo českému kanonýrovi, který bezmála čtyři měsíce laboroval s poraněným tříslem, první gólovou radost od září. A ačkoli Bayer kvůli hrubým chybám v obraně nakonec nezískal ani bod a prohrál 2:3, Schick měl malý důvod k radosti. „Tenhle pocit mi chyběl," svěřil se 27letý útočník na sociálních sítích.

Foto: imago sportfotodienst/kolbert-press/Ant Palmer, ČTK

Povedený návrat. Patrik Schick skóroval proti Mohuči hned dvě minuty po příchodu na hřiště.

Článek

Schick odehrál své druhé utkání od dlouhodobého zranění, po epizodní roli ve čtvrtečním zápase Evropské ligy proti Monaku (2:3), kdy nastoupil až v samém závěru, byl tentokrát vypuštěn na plac již v 56. minutě. To Leverkusen prohrával 1:2. A reprezentační jedničce na hrotu pak stačily jen dvě další minutky k tomu, aby se zapsala mezi střelce.

Přesná dorážka z malého vápna znamenala srovnání stavu utkání, Leverkusen ale nakonec stejně odešel s prázdnou. Vyloučení Amine Adliho za evidentní držení zezadu potrestal deset minut před koncem z penaltového puntíku Marcus Ingvartsen. „Musíme se zlepšit, zapracovat hlavně na intenzitě a koncentraci," hledal výherní recept kouč Xabi Alonso.

Toho ale potěšilo alespoň povedené představení Schicka. „Byl dobrý, měl tam hodně pozitivních věcí. Patrika potřebujeme v co nejlepší formě," uvědomuje si bývalý skvělý záložník. Dá se tak očekávat, že ve čtvrteční odvetě prvního kola play-off Evropské ligy proti Monaku dostane Schick šanci od první minuty?

Foto: DPA/Federico Gambarini, ČTK

Patrik Schick (vlevo) oslavuje s Jonathanem Tahem svou trefu v utkání s Mohučí.

„Ohledně Patrika máme dlouhodobý plán. Má za sebou dlouhou pauzu, nemůžeme s ním tak počítat po dobu celých devadesáti minut," naznačil trenér Bayeru, že autora pěti branek na posledním evropském šampionátu zřejmě opět čeká role žolíka.

Tu si kromě Schicka vyzkoušel v neděli proti Mohuči i další našinec v kádru Leverkusenu. Adam Hložek naskočil do hry až v 84. minutě již za stavu 2:3, s konečným výsledkem se mu tak již pohnout nepodařilo. Vzhledem k poměrně častým změnám v sestavě nyní 10. týmu Bundesligy ale rozhodně není vyloučené, že ve čtvrtek proti Monaku Hložek nastoupí od úvodního hvizdu.

Reklama