Hlavní obsah

Německo žasne: Z třetí ligy sahají po finále. Vrchol pro fotbalové romantiky, jásá hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bayern Mnichov, Eintracht Frankfurt, teď Borussia Mönchengladbach. Pohádka fotbalistů Saarbrückenu nekončí. Tým, který se pohybuje ve středu tabulky třetí ligy, vypakoval z Německého poháru dalšího soka z bundesligy a už vyhlíží semifinále. V něm na něj čeká druholigový Kaiserslautern. „Chceme do finále. Jednou nohou už v Berlíně stojíme,“ prohlásil do kamer stanice ZDF autor vítězné trefy Kai Brünker.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Radost fotbalistů Saarbrückenu po vítězné brance ve čtvrtfinále Německého poháru proti Mönchengladbachu

Článek

Už běžela třetí minuta nastaveného času, favorizovaný Mönchengladbach se na rozbitém hřišti pokoušel o ofenzivní výpad. Jenže po nepřesném pasu získali míč domácí a okamžitě pelášili vpřed. Rychlý kontr zakončil Brünker. Dal gól, svlékl dres a mával s ním nad hlavou. Fanoušci, hráči i realizační tým Saarbrückenu byli v rauši. Všichni slavili čtvrtfinálové skolení favorita z bundesligy.

„Tohle je vrchol pro každého fotbalového romantika,“ dojímal se Brünker v dalším rozhovoru pro Sky. Emoce s ním cvičily, na tribuně viděl rodinné příslušníky. „Mohl bych se rozbrečet,“ líčil. „Prosím, už mě nechte jít. Chci být trochu sám a taky slavit s klukama,“ vyprávěl Brünker.

Saarbrücken knokautoval Mönchengladbach v úplném závěru podobně jako dvě kola předtím Bayern. Bavorský kolos srazil outsider ještě o tři minuty později. „Byla to opravdu těžká práce, hodně jsme do zápasu investovali. Bylo to šílené. Je bláznivé, že jsme měli na konci tři hráče v pokutovém území soupeře,“ uvedl trenér vítězů Rüdiger Ziehl.

„Je to senzační. Vyřadili jsme z poháru tři bundesligové kluby. Teď si dáme jedno nebo dvě piva,“ zavelel obránce Marcel Gaus.

Mönchengladbach vyřazení těžko vstřebával. „Těžko hledám slova. Na hřišti bylo čím dál těžší hrát. Saarbrücken čekal na jedinou šanci, nemůže se nám stát, že dostaneme v 93. minutě gól z brejku. Přes soupeře z třetí ligy musíte postoupit. Selhali jsme,“ řekl kapitán vyřazeného celku Julian Weigl.

Saarbrücken přivítá v semifinále 2. dubna doma Kaiserslautern, ve druhém souboji se o den později utká už jediný bundesligový zástupce Leverkusen s druholigovým Düsseldorfem.

Reklama

Související témata:
1. FC Saarbrücken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články