Hlavní obsah

Trable pro posilu z Arsenalu. Daridův spoluhráč má koronavirus

Berlín/Praha

Těšil se na nové spoluhráče a výzvu, čerstvá akvizice Herthy však hned v úvodu německého angažmá řeší problém. Středopolař Mattéo Guendouzi, jehož berlínský klub získal před deseti dny na roční hostování z londýnského Arsenalu, se nakazil koronavirem. Aktuálně třináctý tým bundesligy o tom ve čtvrtek informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Sport.cz

Mattéo Guendouzi měl pozitivní test na koronavirus.

Článek

Kapitán francouzské fotbalové reprezentace do jedenadvaceti let ještě v pondělí odehrál celý zápas kvalifikace ME proti Slovensku, který výběr Galského kohouta vyhrál 1:0. Hned poté spěchal do Berlína a těšil se, že v sobotu poprvé oblékne dres Herthy v bundesligovém duelu proti Stuttgartu.

Nový parťák reprezentačního středopolaře Vladimíra Daridy byl ale v Německu pozitivně testován na nemoc covid-19 a uchýlil se do desetidenní karantény, čímž zmešká také následující venkovní souboj Herthy na půdě Lipska, jenž je na programu 24. října.

Hertha získala ve třech ligových kolech tři body. Nejprve sice uspěla 4:1 v Brémách, jenže další dvě utkání prohrála. Doma s Frankfurtem (1:3) i na Bayernu (3:4). Trenér Bruno Labbadia si od 21letého rodáka z Poissy slibuje, že zvýší konkurenci v záložní řadě.

Guendouzi, který je zatím bez příznaků, odehrál v minulé sezoně za Gunners 24 zápasů v Premier League. Na první bundesligový si ovšem bude muset počkat.

Reklama

Související témata: