Hlavní obsah

Union Berlín vyhodil trenéra, který dovedl klub do Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý bundesligový klub Union Berlín, za který hraje český fotbalový reprezentant Alex Král, propustil trenéra Urse Fischera. Účastník Ligy mistrů čeká už čtrnáct zápasů na výhru a po jedenácti ligových kolech je s pouhými šesti body poslední v tabulce. Vedení klubu oznámilo, že A tým dočasně převezme trenér mužstva do 19 let Marco Grote.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Fotbalisty Unionu Berlín už netrénuje Urs Fischer.

Článek

Jako asistenta si Grote přivede Marii-Louisu Etaovou. Dvaatřicetiletá bývalá fotbalistka se stane první ženou na trenérské pozici u týmu mužů v bundesligovém klubu v historii. Dosud působila jako trenérka u mládežnických týmů včetně devatenáctky Unionu.

Nyní sedmapadesátiletý Fischer vedl Union od roku 2018 a nesmazatelně se zapsal do jeho historie. Klub z východní části Berlína bývalý švýcarský reprezentant dotáhl z druhé nejvyšší soutěže až k letošnímu čtvrtému místu v bundeslize a první účasti ve skupinové fázi Ligy mistrů.

„Pro mě osobně a určitě i pro celou rodinu Unionu je to velmi smutný okamžik. Je mi líto, že se nám nepodařilo zlomit negativní sérii z posledních týdnů. S pohledem na společný čas a úspěchy, které jsme spolu slavili, jsem vděčný a hrdý. Ačkoli je tento odchod bolestný, Urs Fischer odhází jako přítel, kterého vždy přivítáme s otevřenou náručí,“ uvedl ředitel klubu Dirk Zingler.

Unionu se přitom samotný začátek sezony vydařil, na konci srpna vyhrál úvodní dva zápasy bundesligové sezony. Od té doby ale v německé lize nebodoval, vypadl i z domácího poháru a ve čtyřech utkáních Ligy mistrů získal jen bod za remízu s trápící se Neapolí, která shodou okolností vyměnila trenéry v úterý.

Reklama

Související témata: