Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Čvančara byl vidět, dobrý výkon. Varování pro Bayern

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý fotbal má za sebou další týden plný velkých zápasů a důležitých událostí. Co ale zůstává, je neskutečně produktivní Harry Kane, zpět je i jeho pronásledovatel Serhou Guirassy. Expert David Jarolím však otevírá nové Echo bundesligy českou stopou.

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia

Tomáš Čvančara se znovu trefil v bundeslize.

Článek

„Mönchengladbach smázl 4:0 Wolfsburg, možná až překvapivě. Osobně jsem to nečekal. První důležitý gól dal po hezké akci Tomáš Čvančara, celkově byl vidět. Měl další situace, jak se od útočníků očekává. Mohl vstřelit i další branky, celkově dobrý výkon.

S tím se samozřejmě pojí dodatečné povolání do reprezentace, ale myslím, že měl být nominovaný hned. Je pravda, že neodehrál všechno, ale minut má s Václavem Černým nejvíce. Fotbalistů z velkých soutěží moc nemáme, navíc teď jde o všechno. Už bych se o tom dále nebavil, na srazu prostě bude.

Na druhé straně jsem věřil, že nastoupí za Wolfsburg právě Černý, kterému se v posledních duelech střelecky dařilo. Pro mě nepochopitelně nebyl v základu, a pokud měl přijít, tak ne až za stavu 0:3. Zvláštní tahy a rotace sestavy. Jsou jedenáctí, padají tabulkou dolů a v lize nevyhráli od konce září.

Devátou porážku v řadě si připsal Union Berlín, padnul 0:4 na Leverkusenu. Myslel jsem, že remíza v Neapoli v Lize mistrů je nakopne. Samozřejmě proti Leverkusenu, který útočí na rekord soutěže, když z jedenácti duelů deset vyhrál a jeden remizoval, je to strašně těžké. Výsledek je jednoznačný. U Leverkusenu je momentálně jedno, kdo dává góly, zase se trefil v poslední době úžasný levý bek Grimaldo, k tomu i další obránci Tah a Kossounou. Jen se potvrzuje neskutečná fazona.

Bayern sice porazil Heidenheim 4:2, ale poté, co vedl 2:0, nováček ve druhé půli během pár minut vyrovnal. Je to varování pro Bayern co se týče defenzivní práce. Změny v obraně během zimy jsou podle mě nevyhnutelné. Třeba stoper Kim přišel jako muž, který sice není tolik do rozehrávky, ale je na něj spolehnutí. Teď v poslední době strašně chybuje. Stejně tak přijde posílení na postu defenzivního záložníka, po čemž trenér Thomas Tuchel volá už od léta. Musím zmínit Harryho Kanea, zase dal dva góly, po jedenácti kolech jich má sedmnáct, což je v této fázi rekord soutěže.

Dortmund vypadal o víkendu hodně unaveně. Dostali Stuttgart, který sice poslední dva zápasy prohrál, ale o víkendu se mi zejména v první půli hodně líbil. Mužstvo znám, sleduji práci trenéra Sebastiana Hoenesse. Předvádí výbornou a pohyblivou hru dopředu, trochu mi připomínají Leverkusen. Jsem zvědavý, kde to skončí, Dortmund v obraně vůbec nevěděl, co má dělat. Nepomohly ani změny v sestavě, Borussia podala bídný výkon a jen díky výkonu brankáře Gregora Kobela vyhrál Stuttgart pouze 2:1.

Velkou zprávou je návrat útočníka Stuttgartu Serhou Guirassyho. Vynechal dva duely, teď naskočil ve druhé půli, šel na penaltu a rozhodl. Také už má na svém kontě patnáct zásahů, ale jak říkám, celkově byl výkon Stuttgartu perfektní.

Máme před sebou další reprezentační přestávku. Bavíme se dlouho, jestli něco dokáže přibrzdit Leverkusen. Zatím nic, ani pauzy, ani poháry. Všechno vyhrávají. Jsem zvědavý, jak to půjde dál. Bayern je zvyklý, že mu zůstane jen hrstka hráčů. Pro Stuttgart jde o výhodu, Guirassy nebo Josha Vagnoman se mohou zase více dostat do pohody, třeba i nějakým přátelákem.

Když se podíváme na spodek tabulky, tak Augsburgu pomohla změna trenéra, jsou na správné cestě. Mohuč také podruhé neprohrála. Kolín po bídném výkonu remizoval se štěstím s Bochumí, a jak říkám, jsem zvědavý na Union. Mají jen šest bodů, prohráli devětkrát po sobě. Myslím však, že pokus trenér Urs Fischer sám neodstoupí, klub ho neodvolá.“

Reklama