Hlavní obsah

Víra je pryč, gratuluju Leverkusenu! Odevzdaný kouč Bayernu vzdal boj o titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho tým má stále matematickou šanci na titul z německé bundesligy, s propočty ale na Thomase Tuchela nechoďte. „Víra je pryč. Gratuluju Leverkusenu,“ poslal kouč Bayernu Mnichov netradiční vzkaz přes televizní kameru ke konkurenci. Tuchelova odevzdanost jen dokládá, do jaké deprese se nejslavnější německý fotbalový klub propadl.

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Smekám! Kouč Bayernu Mnichov Thomas Tuchel o víkendu na dálku pogratuloval Leverkusenu k titulu. Nemyslí si, že to bylo předčasné.

Článek

Bayern prohrál očekávaný víkendový Der Klassiker proti Borusii Dortmund 0:2. Jen pár hodin předtím aktuální lídr tabulky z Leverkusenu díky trefě českého reprezentanta Patrika Schicka v nastavení přetlačil Hoffenheim 2:1.

A Tuchel v pozápasovém rozhovoru před kamerami Sky Germany začal propočítávat. „Kolik ztrácíme bodů? Třináct? Ne, ne, ne. Je to úplně jasné. Po dnešku se o titulu vůbec nemůžeme bavit,“ lamentoval kouč Bayernu a okamžitě posílal gratulace do Leverkusenu.

Do konce bundesligy zbývá sedm kol, Bayern i po prohře zůstává v tabulce druhý a k mání je ještě slušných 21 bodů.

Souboj o ligovou trofej by se ještě teoreticky mohl zašmodrchat.

Tuchel se ale neprojevil jako snílek, ale jako ryzí pragmatik. Leverkusen s trojicí českých reprezentantů na soupisce neprohrál 39 soutěžních utkání v řadě. Vzpruhou pro Bayer může navíc posloužit, že po sezoně neopustí lavičku úspěšný kouč Xabi Alonso.

Jeho družinu jen kolosální výpadek v závěru sezony připraví o premiérové prvenství v historii nejvyšší soutěže.

Zároveň tím Leverkusen přetrhne šňůru giganta z Mnichova, který bundeslize vládne od jara 2012. Server The Athletic upozornil, že bylo nejspíš jen otázkou času, kdy se nevídaná nadvláda zbortí. Celkové součty bodů Bayernu poslední bundesligové sezony setrvale klesaly, na což vedení klubu adekvátně nereagovalo.

82 bodů v roce 2020. 78 bodů v roce 2021. 77 bodů v loňském roce, kdy Bayernu přihrál titul jen nevídaný kolaps Dortmundu doma při závěrečném kole s Mohučí.

Tuchel mnichovský propad v aktuální sezoně nezastavil. V německém superpoháru Bayern O:3 vycvičilo Lipsko. V listopadu zase Tuchelovi hoši senzačně vyhučeli z německého poháru s třetiligovým Saabrückenem. Další ligové nezdary Bayernu zřejmě nevratně vzdálily titul.

I proto před měsícem padesátník Tuchel oznámil, že po sezoně v Bayernu skončí. Stále nemusí bavorský velkoklub po letošní sezoně opouštět bez trofeje. Německý šampion se dostal do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde na něj číhá Arsenal.

Zůstává ale záhadou, zda rezignovaný kouč ještě vůbec dovede tým zmátořit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články