Hlavní obsah

Byli jsme vyčerpaní z cestování, omlouval trenér Dnipra slaboučký výkon proti Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešívaného obra neměli sebemenší šanci skolit. Fotbalisté ukrajinského Dnipra-1 v úvodním duelu třetího předkola Evropské ligy podlehli domácí Slavii 0:3, jejich postupové plány tak dostaly řádnou trhlinu. Nutno podotknout, že naprosto zaslouženě, jelikož Slavia po celý zápas dominovala. Ukrajinskému vicemistrovi nepomohlo ani vyloučení Igoha Ogbua za nešetrný kung-fu kop v 58. minutě. „Udělali jsme spoustu chyb,“ uvědomoval si viditelně rozladěný trenér Oleksandr Kučer.

Sestřih fotbalového zápasu 3. předkola Evropské ligy Slavia Praha - Dnipro-1.Video: O2 TV Sport

 
Článek

Ale kde s výčtem chyb začít? Vždyť Dnipro po poločasovém hvizdu zásluhou nezměrného gólového apetitu Ivana Schranze prohrávalo o dvě branky, aniž by se dostalo alespoň do náznaku nebezpečné situace před brankářem Ondřejem Kolářem, který by si snad na stále ještě nepříliš kvalitním trávníku mohl klidně ustlat.

Obrázek se příliš nezměnil ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce, ačkoliv během její valné většiny Dnipro disponovalo početní převahou. I tak ale inkasovalo třetí ránu z kopaček střídajícího Conrada Wallema, který byl v tu chvíli na hřišti jen asi minutu a půl.

Kouč Dnipra viděl v nepříliš povedeném představení hned několik faktorů, které zapříčinily rozdíl mezi oběma celky přímo na hřišti. „Mužstvo je po dvoudenním cestování vyčerpané, nestihlo regenerovat. Bylo to na nás znát," domnívá se. „Navíc jsme čelili týmu s vynikající ofenzivou, a ještě k tomu jsme jim v obraně lacino spoustu věcí darovali," pokračoval Kučer.

Jindřich Trpišovský o Ivanu Schranzovi. Bez emoční hráč. Jeho střele říkám Schranzovka!Video: Sport.cz

Tříbranková prohra a mdlý výkon znamenají, že s postupem už v táboře Dnipra nemohou počítat snad ani ti nejzarytější optimisté. Vždyť ukrajinské mužstvo potřebuje pro dovedení odvety do prodloužení minimálně třikrát skórovat, a v Edenu se zmohlo jen na dvě, ještě k tomu poměrně slabé, střely na branku v samém závěru.

„Samozřejmě, výsledek pro nás znamená problém. Teď nás čeká jasný úkol, a to psychicky i fyzicky hráče připravit na další náročný týden," má jasno Kučer.

Dneska to vyšlo, těšilo Ivana Schranze. Když bude potřeba, budu hrát i stopera!Video: Sport.cz

Ten jinak na pozápasové tiskové příliš sdílný nebyl, ale ono se ani není čemu divit. Pokud by totiž jeho mužstvo v košickém azylu za týden zahrálo podobně jako v Edenu, smazání tříbrankového manka by se dostalo do roviny naprosto utopických scénářů.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.