Hlavní obsah

Bylo by krásné si tam zahrát. Karabec po hořké remíze sní o pozvánce na EURO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nízké herní vytížení v A-týmu Sparty na sobě nedal znát a patřil k nejaktivnějším hráčům českého výběru. Adam Karabec odehrál v pondělní generálce na EURO U21 proti Nizozemsku (1:1) plnou minutáž a ač se prezentoval velmi slušným výkonem, doznívá v něm hořká pachuť. Kdyby totiž proměnil svůj pokutový kop v prvním dějství nebo o malinký kousek lépe zakončil v samém závěru utkání, mohli svěřenci Jana Suchopárka slavit vítězství nad favorizovaným soupeřem. „Před zápasem bychom s tímto výsledkem byli spokojeni, teď ale převládá zklamání,“ přiznal 19letý středopolař.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Adam Karabec v utkání české reprezentace do jednadvaceti let proti Nizozemsku.

Článek

Jak hodnotíte remízu 1:1 se silným Nizozemskem?

Myslím, že kdybychom si tenhle výsledek řekli před zápasem, tak budeme spokojení. Teď ale spíše převládá zklamání. Měli jsme šance na výhru.

Co říkáte na drama v závěru? Nejprve vyrovnání, pak zřejmě chybně neuznaný gól Matěje Koubka a ještě jedna vaše příležitost...

Šancí bylo dost. Kdybych ještě v prvním poločase proměnil penaltu, mohli jsme jít brzy do vedení a ani by asi nepadla ta branka, kterou jsme inkasovali o dvě minuty později. To nás položilo, ale dokázali jsme se zvednout a uhrát dobrý výsledek.

Je pro vás cenná tato reakce mužstva na nepříznivý vývoj utkání?

Určitě. Máme za sebou celkově dva přátelské zápasy s velmi dobrými týmy, takže taková zkušenost je pozitivní.

Jaké dojmy si tedy odnášíte z tohoto srazu? Uhráli jste dvě remízy s kvalitními oponenty.

Nějakým stylem je to určitě cenné. Do zápasu jsme ale šli s tím, že ho chceme vyhrát. To se také mohlo povést, i když Nizozemsko je papírově silnější zemí.

Do začátku šampionátu zbývají tři měsíce. Jak moc vás motivuje možnost zabojovat o místo v konečné nominaci?

Je to velká motivace pracovat a podávat dobré výkony, kdykoliv budu na hřišti. Bylo by nádherné si tam zahrát. Pro každého z nás by to byla obrovská zkušenost.

Reklama

Související témata: