Hlavní obsah

Česko - Nizozemsko 1:1Češi se na malé EURO naladili remízou s Nizozemci

Aktualizováno

Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let v závěrečném přípravném utkání před letním mistrovstvím Evropy remizovali s dalším účastníkem šampionátu Nizozemskem 1:1. Vyrovnávací gól vstřelil v 77. minutě Václav Sejk, v prvním poločase Adam Karabec neproměnil penaltu. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka ve španělské Murcii i podruhé hráli nerozhodně, v pátek remizovali bez branek s Belgií. Čekání na vítězství protáhli na pět zápasů.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Český reprezentant Adam Karabec (vpravo) v souboji s Nizozemcem Danielem van Kaamem.

Článek
Fotogalerie

Český tým mohl v 15. minutě poslat do vedení Karabec, ale z penalty nepřekonal brankáře Schendelaara. A hned za tři minuty Manhoef otevřel skóre přesnou střelou po závaru v pokutovém území.

Po půlhodině hry nepřidal druhý nizozemský gól Dallinga, kterého tváří v tvář vychytal Jaroš. Jeho protějšek Schendelaar v závěru první půle nadvakrát zlikvidoval Pechovu ránu.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Český reprezentant do jednadvaceti let Michal Ševčík v akci proti Nizozemsku.

Na pozorném Jarošovi v 61. minutě ztroskotal i Salah-Eddin po samostatném úniku. Češi srovnali díky souhře střídajících jabloneckých hráčů. Šulc v šestnáctce přihrál Sejkovi, jenž si zasekl míč před Burgerem a zakončil střelou na zadní tyč.

"Lvíčata" pak Nizozemce zatlačila a sahala po obratu. Karabce ale vychytal Schendelaar a Koubkův gól neplatil kvůli diskutabilnímu ofsajdu.

Na Euru, které na přelomu června a července budou hostit Rumunsko a Gruzie, se čeští mladíci ve skupině utkají s Anglií, obhájcem zlata Německem a Izraelem.

Přípravné utkání fotbalistů do 21 let v Murcii (Španělsko):
Česko - Nizozemsko 1:1 (0:1)
Branky: 77. Sejk - 17. Manhoef. Rozhodčí: Valera (Šp.).
Sestavy:
Česko: Jaroš - Pech, Kolář, Pojezný, Cedidla (61. Ryneš) - Červ, Pudhorocký (46. Beran) - Daněk (71. Šulc), Ševčík (71. Sejk), Karabec - Kušej (46. Koubek). Trenér: Suchopárek.
Nizozemsko: Schendelaar - Sambo, Van Hecke, Bakker, Salah-Eddin - Proper, Burger, Van Kaam (64. Tavsan) - Manhoef, Zirkzee (69. Ekkelenkamp), Dallinga (53. Van Hooijdonk). Trenér: Van de Looi.

Reklama