Hlavní obsah

Lvíčata v generálce na EURO protrhla gólovou smůlu, věštec Sejk do puntíku splnil svoji předpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Góly? Těch si Lvíčata v posledních zápasech příliš neužila. Vždyť ve čtyřech vystoupeních, která předcházela generálce na letní EURO s Nizozemskem, se česká jednadvacítka trefila všehovšudy pouze jedenkrát. O to větší úlevu v pondělí přinesla celku Jana Suchopárka branka Václava Sejka, která v posledním duelu před evropským šampionátem U21 znamenala vyrovnání na 1:1. „Už před zápasem jsem z legrace říkal klukům, že tam někoho seknu a obalím to na zadní. A ono to vyšlo,“ naznačil střelec jediné české branky, že by se neztratil ani coby věštec.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Útočník české reprezentace do 21 let Václav Sejk slaví vyrovnávací branku do sítě Nizozemska.

Článek

Sejk naskočil do utkání z lavičky na závěrečnou dvacetiminutovku a již po šesti dalších minutách mohl slavit, když do puntíku splnil své předzápasové plány. Po prostrčení taktéž střídajícího Pavla Šulce si zasekl balon na svoji silnější pravačku a technickou střelou na zadní tyč překonal gólmana Jaspera Schendelaara. „Mám radost, byla to přeci jen branka na 1:1. Moje role byla taková, že jsem měl přijít do zápasu později a dát gól. To jsem přesně splnil," těšilo 20letého forvarda, který momentálně hostuje ze Sparty v Jablonci.

A Češi mohli dokonce i vyhrát. V závěru totiž rozvlnil síť i další žolík Matěj Koubek, jehož trefa ale nebyla uznána pro domnělý ofsajd, který jí předcházel. Poté ještě nebezpečně pálil také aktivní Adam Karabec, jenž v první půli navíc neproměnil penaltu. „Mrzí to, ale nemůžeme se koukat jen na tohle. Nizozemci měli také nějaké šance, jak v prvním, tak ve druhém poločase. Proto je výsledek 1:1 zasloužený," připomněl Sejk, že několikrát se musel činit i jeho spoluhráč v brance Vítězslav Jaroš.

Do červnového startu EURO U21 zbývají necelé tři měsíce, což dává českým mladíkům pořádný kus motivace do další práce. O místo v konečné nominaci bude chtít zabojovat každý, Sejka nevyjímaje. „Všichni budou dělat maximum pro to, aby se jim dařilo v klubu. Jenom tak se dá dostat na závěrečný turnaj," uvědomuje si autor šesti ligových branek v probíhajícím ročníku Fortuna ligy.

Z posledního srazu před šampionátem ale mohou svěřenci Jana Suchopárka odjíždět relativně dobře naladěni. Po výsledkových blamážích s Portugalskem (1:5) a Norskem (0:4) v listopadu totiž remízami s Belgií (0:0) a Nizozemskem ukázali, že jsou schopni hrát vyrovnaná utkání i s předními evropskými výběry. „Přípravu můžeme hodnotit pozitivně. Od výsledků s podobnými mužstvy se můžeme odrazit, EURO určitě nebude o nic jednodušší," uzavřel Sejk.

Reklama

Související témata:
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.