Hlavní obsah

Ač bez diváků, hnaly Teplice hlasivky stovek fanoušků

Praha

Tribuny byly prázdné. Až na několik podavačů míčů a zástupců vedení obou klubů fanoušci na první duel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže po pětasedmdesát dnů trvající přestávce způsobené pandemií koronaviru nesměli. Přesto na stadionu při sobotním utkání Teplice - Liberec (2:0), dohrávce 23. kola, komorní atmosféra nepanovala.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Prázdné tribuny na zápase Teplice - Liberec kvůli pandemii koronaviru.

Článek

Krátce po úvodním hvizdu sudího Marka se totiž z reproduktorů ozvalo povzbuzování fanoušků domácího klubu. Skandování stovek fanoušků proložené vydatnou podporou bubeníků teplického fanclubu. „Byl jsem překvapený, když se pokřik ozval. Vůbec jsme neměli tušení, že je něco takového připravené," vyprávěl po utkání Tomáš Grigar, brankář Teplic.

Zvukovou smyčku trvající sedm minut připravil Martin Kovařík, marketingový ředitel Teplic a současně mluvčí klubu v jedné osobě. „Záznam pochází z dokumentu o výjezdu fanoušků na finále poháru se Slováckem před jedenácti lety," vysvětloval Kovařík.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fanoušci Teplic čekají na hráče po zápase u stadionu.

Domácí borci o nachystaném zvukovém doprovodu neměli až do začátku utkání tušení. „Jednalo se o překvapení. Shodli jsme se s klubovým ředitelem Hynkem, manažerem Vachouškem, vedoucím mužstva Verbířem a sekretářem Kučerou, že to zkusíme pro oživení atmosféry," uvedl Kovařík.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Liberce přicházejí v rouškách na rozcvičení před ligovým zápasem s Teplicemi.

Když o přestávce reproduktory utichly, dolehlo k rozcvičujícím se náhradníkům obou mužstev povzbuzování z hlasivek fanoušků Slovanu Liberec. Několik příznivců klubu zpod Ještědu totiž do Teplic dorazilo a za jednou z tribun spustili tradiční pokřiky na podporu Slovanu.

Jakmile se ale spustila bitva o body, měli liberečtí fanoušci smůlu, protože je převálcoval záznam z reproduktorů. „Bylo to docela nahlas. Museli jsme na sebe na hřišti dost křičet," přiznával Grigar. „Samozřejmě je obrovská škoda, že na stadion nemohou fanoušci, protože k fotbalu patří. Ale bylo to fajn," kvitoval originální nápad klubového vedení.

Odměnou pro vítěze první pokoronavirové bitvy pak byl děkovný pokřik doprovázený potleskem přibližně dvou desítek domácích fanoušků čekajících za bariérou nedaleko hlavního vchodu oslavujících po utkání první jarní vítězství Teplic.

Reklama

Související témata: