Hlavní obsah

Ach ty standardky. Debakl je studenou sprchou, bolí, smutnil mladoboleslavský kouč Kulič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech výhrách v řadě byli v laufu a tabulkou vystoupali do vyšších pater. V Olomouci však fotbalisté Mladé Boleslavi tvrdě narazili. Utrpěli tam výprask 4:0, ač Hanákům chyběli nejlepší střelci Juliš a Vodháněl. Zastoupili je však zadáci, kteří vstřelili všechny góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Marek Kulič.

Článek

„Nic takového si nevybavuji. Musel bych asi moc pátrat. Každopádně, byla to pro nás studená sprcha. Náš nejhorší zápas na podzim. Jeli jsme sem s nějakým očekáváním. Bolí to. Domácí hráli výborně, musím je pochválit, chytili nás,“ smutnil mladoboleslavský trenér Marek Kulič.

„S pokorou musím říct, že jsme zápas vyloženě nezvládli. Nevyšel nám. Po třízápasové vítězné sérii 4:0 mrzí. Musíme se z toho poučit,“ sypal si popel na hlavu i útočník Vasil Kušej.

Zároveň žehral na nepokryté standardky. Právě po těch Sigma vstřelila tři góly ve druhém poločase. „Kdybychom si s nimi poradili, třeba by to skončilo 1:0, nebo 1:1. Musíme být při nich důslednější. Například u druhého gólu jsem měl střelce lépe navázat já. Přišel tam opakovaný balón, pak z něj gól na 2:0 a bylo po všem,“ věděl fotbalista, který přišel do Mladé Boleslavi z Prostějova, ač o něj měla zájem i Olomouc. „Nelituji toho. Je to vtipná otázka, ale jsem tam spokojený,“ reagoval na dotaz jednoho ze žurnalistů. „Naše týmy jsou vyrovnané. Oba mají na to, aby se předháněly v boji o první šestku,“ dodal.

Neubráněné standardky rozčílily i Kuliče. „Strašně to mrzí, protože jsme se na ně celý týden připravovali. Už minule, kdy jsme tu prohráli 2:0, jsme inkasovali nejprve po přímém kopu a poté po rohu. Věděli jsme, že to zahrávají skvěle, mají dobré hlavičkáře, hodně tam blokují a my dostaneme tři totožné góly,“ kroutil nevěřícně hlavou.

Problém viděl v individuálních chybách. „Nejprve jsme vůbec nebránili Zmrzlého, byl před bránou úplně sám. Pak jsme nepokryli vrácenou hlavičku. Abych mohl vynést ortel, potřeboval bych to vidět na videu. No a poslední gól, to byl klasický signál Olomouce. Tak to běžně hrají a my na to nezareagovali,“ nechápal.

Štvalo ho i vyloučení Karafiáta, které přišlo, které přišlo v 72. minutě po druhé žluté kartě. „První za řečnění, druhá za zbytečný faul. Navíc za stavu 3:0. Nesmysl! Nemůže si to dovolit. Máme nějaký sazebník, bude pykat. Vezměte si, kdyby šel ven za stavu 1:1, půjdete do deseti a prohrajete 2:1. To by pak bylo šestkrát tolik,“ zlobil se.

Související témata:
  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články