Hlavní obsah

Agent potvrdil, že Vácha ve Spartě končí. Lokomotiv se těší na Karavajeva

Aktualizováno

Fotbalový záložník Lukáš Vácha byl podle deníku Sport s okamžitou platností vyřazen z kádru Sparty a může si hledat nové angažmá. Italský trenér Pražanů Andrea Stramaccioni přestal s osminásobným reprezentantem počítat pár dnů po sobotním utkání s Brnem (0:2), v němž Vácha poprvé po dlouhém zranění nastoupil v základní sestavě. Ruský obránce Vjačeslav Karavajev je pak na odchodu domů do Lokomotivu Moskva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Vjačeslav Karavajev si ve Spartě v nové sezóně moc radosti neužil...

Článek

Letenští měli po vyřazení v 3. předkole Evropské ligy v kádru 31 hráčů a kouč Andrea Stramaccioni avizoval, že někteří hráči odejdou.

Čekala se ovšem spíš jiná jména. Lukáš Vácha patří ke služebně nejstarším hráčům Sparty, kde byl i zástupcem kapitána. Navíc se v letní přípravě zranil a na pádu na šestou příčku ligové tabulky se podílel jen v posledním utkání v Brně...

"Je to pro mě samozřejmě šok, ale Sparta byla neúspěšná a rozhodnutí jejího vedení respektuju. Já jsem teď hlavně rád, že jsem konečně zdravý a můžu zase hrát. Věřím, že tímhle můj fotbalový život nekončí," řekl Vácha, který má ve Spartě smlouvu do příštího léta.

Rozhodnutí klubu potvrdil také hráčův agent Jiří Müller, podle něhož odejde Vácha nejspíš na hostování.

"Klub už několik týdnů avizoval, že dojde k zúžení kádru, a nyní tyto procesy nabraly na intenzitě. Ale o jednotlivých hráčích do médií mluvit nebudeme," řekl Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Osmadvacetiletý slávistický odchovanec Vácha přišel do Sparty z Liberce v lednu 2013 a zařadil se mezi opory týmu. Zastával funkci zástupce kapitána a klub ho často využíval jako jednu z tváří marketingových akcí. Vloni v září byl na operaci a vynechal zbytek podzimu, zdravotní problémy měl i letos.

Také nejlepší hráč minulé sezóny je na odchodu

Letenská kabina si za minulou sezónu zvolila jako nejlepšího hráče Vjačeslava Karavajeva. Jenže ruský obránce, jehož italský kouč přestal posílat na hřiště, je také na odchodu. Míří do Lokomotivu Moskva, který bude soupeřem Zlína v Evropské lize.

"Jednání se vedou. Je možné, že se vrátím do Ruska," potrvdil Karavajev na srazu ruské reprezentace, do níž byl povolán. "Je možné, že odejde do Lokomotivu. Nejde o hostování, ve hře je přestup," cituje agentura TASS sparťanského asistenta Radoslava Kováče.

Letenští by měli za Karavajeva získat 2,5 miliónu eur, přibližně 65 miliónů korun.

Sparta zatím potrvdila jiný transfer. Herolind Shala bude hájit barvy dánského prvoligového klubu Lyngby BK. Kosovský záložník odehrál za Spartu pouze tři ligové duely, poté působil na hostování v Liberci a v turecké Kasimpase.

Reklama